>
Arkivet

Nytt vertskap debuterer med julebasar


COSTA BLANCA

I helgen braker det løs med julemesser både kirken i Torrevieja og Albir. I Torrevieja er husmor Linda Øyen og diakonal medarbeider Terje Øyen klare til å ta imot besøkende på sin nye arbeidsplass.

Egentlig er stillingen deres ”vertskap” i Sjømannskirken i Torrevieja. Men for dem som allerede savner stillingsbetegnelsen ”husmor”, kan bare ta det helt med ro. På skiltet til Linda Øyen står det fremdeles HUSMOR – med store bokstaver.

Les også: Sjømannskirken håndterer hundrevis av sosialsaker med nordmenn i Spania

Linda og Terje Øyen ble innsatt søndag og får sin ilddåp til helgen.
Ekteparet Øyen har vært stasjonert ved sjømannskirken i Houston de tre siste årene. Før det var det sjømannskirken i København som var deres arbeidsplass.

- Vi fikk et tips om Torrevieja og har tenkt på Spania tidligere. Vi trivdes godt i Houston og Texas, men tidsforskjellen var mer slitsom enn først antatt. Med fire barn og fire barnebarn i Norge skal det bli lettere som for eksempel å kunne ringe til Norge uten at det er midt på natten for enten oss eller familien i Norge. Vi trives godt her allerede. Om det fungerer bra for oss og familien ved at vi bor her, ser vi for oss å kunne bli her i flere år, sier Terje Øyen til Vikingposten. Han har ektefellestilling og skal være diakonal medarbeider samt vaktmester.

Les også: Kjendisadvokat giftet seg i Torrevieja

- Nå venter vi på flyttelasset og med det vår Harley Davidson motorsykkel.
Det er vår store hobby. Vi ser også at vi kan bevege oss uten bil her i større grad enn i USA. Vi kan også gå lange turer i fjellet. Det har vi savnet, sier husmor Linda Øyen.

Nå er det julebasaren som står for døren for det nyinnsatte vertskapet ved sjømannskirken på La Siesta.

I Albir er også forberedelsene i full gang foran helgens julemarked. I løpet av året har den iherdige arbeidsgruppen bestående av cirka 30 godt voksne damer arbeidet for fullt med å produsere saker og ting til salgs på markedet.

I tillegg er det også en egen liten varemesse på utsiden av kirkesenteret der næringsdrivende i området viser seg frem for alle deltakerne på julemarkedet fredag og lørdag.

- Vi har et fantastisk lotteri i år, med flott gevinster. Hva med en flyreise for to tur/retur Alicante og Oslo? Eller en seiltur fra Altea til Ibiza og tilbake? Dessuten har vi flere andre flotte gevinster. Dette gjelder for hovedlotteriet som trekkes klokken 15 lørdag. Vi har også en gedigen julekurv som skal auksjoneres bort. I denne kurven er det alt fra spekeskinker til rødvin og masse annet godt. Her er det bare å stikke innom.
Enten for å gjøre en god handel, sjekke vinnerflaksen i lotteriene eller for å spise deilig risengrøt. Vi serverer grøt både fredag og lørdag, reklamerer Inger Hausberg.

Les mer om:

Helse-og-forbruker