Nytt utstyr måler gjennomsnittsfarten din

Utplasseres neste år. 

Spaniaavisen

Publisert 27. oktober 2009 15:01

COSTA BLANCA

Trafikkmyndighetene (DGT) planlegger å ilegge bøter for sjåfører som blir tatt for å kjørt for fort i henhold til gjennomsnittsfart målt i radar. Dette innføres tidlig neste år.

Flere av kameraene er allerede i bruk, selv om ingen bøter skrives ut foreløpig. Til å begynne med vil de bli utplassert i farlige tunneler og på andre ulykkesbelastede strekninger.

Les også: Brøt alt av veitrafikklover

To kameraer plasseres i hver sin ende av en strekning på mellom en og fem kilometer. De får klart bilde av nummerskiltet og kan regne ut gjennomsnittsfarten på strekningen.

Det er ikke mulig å lure kameraene ved å skifte fil. Laserstrålene er ikke synlige for det menneskelige øyet og virker like godt både natt og dag.

Les også: Kjørte 46 år uten førerkort

De samme skiltene med opplysning om radar vil bli brukt til det nye systemet. Det er ikke mulig å koble ut radaren med ulovlig antiradarutstyr.

DGTs videre planer vil være å benytte samme systemet for å ta folk i å overskride fartsgrensen og de som kjører på rødt lys. Det blir tatt bilder av synderen, og den som overtreder trafikkreglene kan vente seg en heftig bot i tillegg til å få prikker på førerkortet