Nytt tilbud til pensjonistene på Costa Blanca

Her kan du nyte pensjonisttilværelsen på første klasse.

Spaniaavisen

Publisert 24. februar 2011 09:06

BENIDORM

Når hverdagene blir for tøffe å klare helt på egenhånd står det nok et nytt tilbud klart for norske pensjonister. Ballesol Senior Resort litt utenfor Benidorm legger nå spesielt til rette for sine skandinaviske venner.

I juni 2010 åpnet Ballesol sitt 46. eldresenter. 3.000 ansatte gir service og omsorg til i alt 7.500 eldre over hele Spania. I Benidorm har de nå bestemt seg for å satse på skandinaver.

Les også: Nyter alderdommen under Spanias sol

– Vi hadde åpen dag på lørdag. Da møtte i underkant av 200 interesserte opp. Vi er godt fornøyd med det. En tverrfaglig gruppe har jobbet fram det tilbudet vi nå er stolte over å presentere. Vi får norsk fysioterapeut tilknyttet senteret. Det er Fysiakos som etablerer seg hos oss. I tillegg ansetter vi to skandinavisk talende sykepleiere. Våre gjester kan etter hvert få norsk TV på rommet og vi håper å gi maten litt hjemmekjært preg også, forteller daglig leder for senteret i Benidorm, Óscar Nombela Olmo.

Nombela er svært fornøyd med å satse på nye gjester, og har allerede i dag åtte norske beboere. Dorte Asmussen (84) har tilbrakt en uke på Ballesol. Hun holder vanligvis hus på Foya Blanca, men ble tipset om senteret av en venninne.

Les også: Slik får du oversatt spansk med mobiltelefonen din

– Jeg kaller dette et eksperiment. Planen er å være her en måned i første omgang, så får vi se. Foreløpig har jeg ikke så mye å berette. Jeg er veldig fornøyd med at jeg har fått byttet den store leiligheten jeg ble tildelt først med en mindre. Terrasse med sandstrand og Middelhavet rett nedenfor er ikke feil i det hele tatt, mener Asmussen.

Det er helsetilstanden som har vært en viktig faktor for opphold i Spania gjennom de siste årene. Særlig vinterstid er det deilig med alt lyset og fullstendig mangel på snø og glatte veier.

I vår bransjeguide finner du næringsdrivende langs kysten med telefon og hjemmeside

– Det er mange skrøpelige her, men i dag traff jeg en hyggelig spansk dame, som jeg snakket en del med. Jeg liker å ha det litt sosialt, så dette lover bra, sier Dorte Asmussen.

Bestyrer Nombela har planene klare for videre framstøt mot den norske eldrebølgen.
– Vi har startet forberedelsene til kontakt med norske kommuner. Vi har et velfungerende tilbud til eldre som trenger både lite og mye tilsyn. Det må jo være fint å kunne få et opphold i Spania på denne tiden av året. Her kan man være fra 14 dager til resten av livet. Vi tilrettelegger etter den enkeltes behov, opplyser Óscar Nombela Olmo.