Nytt svine-influensatilfelle i Spania

To tilfeller bekreftet i Spania - 32 sendt til observasjon på sykehus. Se web-TV.

Spaniaavisen

Publisert 28. april 2009 06:29

MADRID

Oppdatert: 16:15
Spanske helsemyndigheter har nettopp bekreftet at én av de 26 personene som ble sendt til observasjon på sykehus har fått svine-influensa. En 24 år gammel mann ligger på La Fe-sykehuset i Valencia. Han ble Spanias andre offer for svine-influensaen.

Tre andre personer hvor man mistenkte svine-influensa, er sendt hjem fra sykehus uten smitte. Disse hørte hjemme i Torrevieja, Valencia og San Juan de Alicante. 

Helseminister Trinidad Jiménez insisterer på at situasjonen er under kontroll. Hun understreker at samtlige som er til observasjon har ankommet fra Mexico nylig.

Den første som fikk bekreftet diagnosen svine-influensa var en ung mann på sykehuset i Almansa i Albacete. Han fikk bekreftet diagnosen svineinfluensa i dag tidlig, etter at prøver viste tilstedeværelse av viruset. Han er den første i Spania og i EU som har testet positivt på denne typen influensa.

23-åringen ligger på isolat og har fått behandling med Tamiflu, i likhet med alle som har vært i kontakt med han. Helsemyndighetene opplyser at mannen vil få forlate sykehuset om fem-seks dager. 

Helseminister Jiménez har holdt et møte med de regionale helseministerne for å forsikre seg om at beredskapen er på topp i tilfellet flere bekreftelser på sykdommen kommer de nærmeste dagene. Daglig skal representanter fra regionenes helsemyndigheter ha en videokonferanse hvor utviklingen blir diskutert.

To tilfeller av viruset er også bekreftet i Skottland. Også her dreier det seg om noen som akkurat har kommet hjem fra Mexico. Antallet dødsofre fra viruset er nå økt til 149 i Mexico. Verdens Helseorganisasjon har i dag økt risikobildet fra nivå tre til fire, bare ett nivå fra pandemi.

I disse provinsene er det mistanke om svine-influensa: 10 mulige tilfeller i Catalonia, 4 i Madrid, 2 i Andalucía, 2 på Balearene, 1 i Castilla y León, Aragón, Asturias, Castilla la Mancha, Murcia, Baskerland, La Rioja og Galicia.