Nytt senter for skandinaviske bedrifter i Torrevieja

Lotta (29) og Alexander (44) Ottosson står bak Scandinova.

Terje Aspdahl

Publisert 26. februar 2009 11:25

TORREVIEJA

Svenskene har drevet firmaet Active Rooms på det skandinaviske senteret med suksess. Nå satser det driftige paret videre med et nytt konsept.

– Dette blir ikke i konkurranse med det skandinaviske senteret. Det skal være en samling av små bedrifter som ikke har mulighet eller behov for butikklokaler. Her kan de ha produktprøver fra sin geskjeft, og det vil alltid være noen tilstede som kan gi informasjon om de forskjellige foretakene, sier Aleksander Ottosson.

Det svenske paret vil åpne Scandinova i Avenida Paris 50 2. mars, og noen dager før åpningen er det nok å henge fingrene i. De leier 650 kvadratmeter, og 300 av de skal stå klare til åpningen.

Les også: Gjør boligkupp i Torrevieja

– Vi er nysgjerrige på nye ting. Etter å ha bodd her i noen år ser vi hva som mangler. Det som var riktig å gjøre for tre år siden, er ikke nødvendigvis rett i dag, sier Alexander.

– Vi har allerede ti bedrifter som vil være med. Og det er mange som er interessert. Fire nye slutter seg til oss i august. Ikke minst er det også mange både i Sverige og Norge som har meldt sin interesse. Vi tror dette vil være til hjelp både for kunder og bedrifter her i Torrevieja, forteller Lotta Ottosson.

Les også: Svensker vil ta over Torrevieja-hotell

De to har gjennom noen få år sett flere skandinaviske produkter gjøre det bra i Spania. – Derfor mener jeg det fortsatt er mange produkter vi har i nord, som også vil gjøre suksess i Spania, sier Aleksander Ottosson.

Deres egen forretning Active Rooms vil bestå som i dag. Men de flytter virksomheten inn i de nye lokalene. – Her er det god plass. Nå kan jeg kjøre servicebilene våre rett inn i lokalet. Tidligere måtte vi tømme bilene for varer og verktøy når vi tok kvelden. Nå sparer vi oss for mye ekstra sjauing, sier Aleksander.

– Det er mye jobb, men det er utrolig moro å starte opp nye prosjekter, sier Lotta. I august får svenskene igjen hendene fulle. Da øker familien fra tre til fire.