Nytt norsk par forsøkt ranet på motorveien

Politiet har tatt mange kjeltringer, men faren er ikke over.

Spaniaavisen

Publisert 15. september 2011 05:51

COSTA BLANCA

Ti ranere ble arrestert i Katalonia for et par uker siden. De ti fra Peru hadde ranet minst 90 personer langs motorveien. Men faren var ikke over. Margareth Humlen-Grinstead ble forsøkt ranet for 12 dager siden like syd for Barcelona.

– Vi var innom en bensinstasjon like syd for Barcelona for å tanke opp på vår vei fra Norge og ned til Santa Pola. Inne på bensinstasjonen oppdaget jeg noen mistenkelige personer, som var iført de selvlysende vestene man bruker når man er ute i trafikken og går. Jeg tok bilde av en av mennene, og like etterpå så vi at et av dekkene på bilen vår var punktert.

Les også: Sto bak minst 90 ran på motorveien

Dette fikk vi umiddelbart fikset før vi kjørte sydover igjen. Hadde vi ikke sett at dekket var punktert, måtte vi ha stoppet bare noen kilometer etter bensinstasjonen, og da hadde garantert kjeltringene slått til mot oss, forteller Margareth Humlen-Grinstead til Vikingposten.

Hun kunne fortsette bilturen nedover til Santa Pola med luft i alle fire dekkene. Likevel vil Humlen-Grinstead advare andre nordmenn på vei fra Norge til Spania i bil om å være forsiktige.

– Historiene om folk som blir ranet eller forsøkt ranet kan det ikke skrives nok om. Andre bør lære av ”feilene” som er blitt gjort, og sjekke nøye bilene sine etter stans på bensinstasjoner like ved Barcelona. Alle erfaringer kan komme andre reisende til gode, sier Humlen-Grinstead, som er glad for at det gikk godt med dem.