Nytt marked i Albir

Et minimarked i forhold til fredagsmarkedet i Alfaz, men et flott tilbud en søndag formiddag. Og et godt alternativ til kaoset samme dag i Benidorm.

Spaniaavisen

Publisert 13. januar 2011 09:17

ALBIR

Markedet i Albir er forholdsvis nytt. Det startet opp på den kommunale parkeringsplassen midt i Albir på tampen av fjoråret. Dette bærer også markedet ennå litt preg av, fordi det er fremdeles plass til en del flere utstillere.

Vikingposten besøkte markedet sist søndag rundt klokken 10. Da var det god plass inne blant bodene, og vi hadde få problemer med å finne parkeringsplass like ved.

Les også: Tok bilder under skjørtene på damer på marked

Ifølge veteraner på markedene på Costa Blanca nord er dette markedet ikke en fullgod erstatning til fredagsmarkedet i Alfaz. Til det er det for få salgsboder. Dessuten er det mindre utvalg av blant annet blomster, frukt og grønnsaker. Men en ting er det mer av på markedet i Albir; Spisetilbud.

Det er to forholdsvis store ”restauranter” med god plass. Bruker man markedet i Albir som en fin utflukt en søndag formiddag er dette et flott tilbud. Da kan man sette seg ned i solen og nyte en god matbit og noe godt drikke – og så har kona også litt å pusle med…

Les også: Her finner du markedene langs Middelhavskysten

Hvis vi skal komme med et godt råd til skandinaver som har lyst til å besøke dette koselige markedet, og som ikke bor i Albir og kan spasere til bodene, er det å parkere bilen i gaten som går fra rundkjøringen med Lidl, i retning Altea.
I denne gaten er det alltid god plass. Da er det bare en spasertur på noen få minutter før man er på selve markedsplassen.
Har man folk med seg som ikke kan gå så langt, er det bare å kjøre bort og slippe dem av, før den spreke sjåføren drar og parkerer bilen.