Nytt mareritt etter at husokkupantene dro

Mer enn én uke etter at husokkupantene tok med seg alt av verdisaker får de norske huseierne fortsatt ikke lov til å ta seg inn i sin egen bolig.

Terje Aspdahl

Publisert 7. oktober 2020 08:17

TORRE DEL MAR

– Vi får ikke tillatelse til å gå inn i boligen og sikre denne før boligen er frigjort. Gjør vi det, mister vi muligheten til å anmelde og saksøke okkupantene. Det er et absurd lovverk og setter oss i en forferdelig vanskelig situasjon, innrømmer Jørn Hokolt overfor Spaniaavisen.

I ett år har familiens feriebolig i Torre del Mar i Málaga vært okkupert av andre. Nordmennene har gjort alt etter boken for å få husokkupantene ut, men interessen fra rettsvesen og politi har vært lunken.

Men i forrige uke forlot husokkupantene, etter å ha tatt med seg det som var av verdisaker.

– Det er ingen fremdrift. Vi venter fremdeles på at politiet skal levere rapport til retten om at okkupantene har forlatt boligen. Retten vil ikke frigjøre boligen før de har mottatt denne bekreftelsen fra politiet, forteller Hokolt.

Regningen til de norske eierne av «Casa Elsa» blir bare større.

– Vi må bekoste døgnkontinuerlig vakthold for å unngå nye okkupanter. Alle vinduer og dører står åpne, og vi får ikke engang tillatelse til å lukke disse. Fristen for politiet til å levere rapporten var i går, men vi har fortsatt ikke hørt noe, sier en oppgitt Jørn Hokolt.