Nytt liv i «Huset på prærien» i Torrevieja

Den nåværende og nyåpnede restauranten «Donde Rodrigo» nord i Torrevieja har gått under navnet «Huset på prærien» blant beboerne i området i flere tiår. Sist torsdag var det nyåpning av den populære restauranten.

Terje Aspdahl

Publisert 3. april 2021 07:59

TORREVIEJA

Restauranten stengte med resten av samfunnet når pandemien traff i fjor. Nå er det ny eier og ny norsk «alt mulig mann» på plass for å drive den videre.

– Jeg jobbet på restauranten «Bayside» på Torremarina-senteret og nå har eieren der, Rauhul Maini, overtatt denne restauranten og spurte meg om jeg ville være med på laget her. Dette er en populær restaurant for alle i nærmiljøet og jeg ser et stort potensial her, sier Frode Nicolaisen til Vikingposten.

Under åpningen i forrige uke var det fullt hus, strålende sol og levende musikk – alt innenfor smittevernreglene som gjelder.
– Det kom overraskende mange og vi hadde meget godt besøk gjennom hele helgen. Det forteller oss at stedet er savnet. Det er stor uteservering i rolige omgivelser. Restauranten ligger på en åpen plass inntil en boligblokk derav navnet «Huset på prærien». Et navn jeg vil vi skal markedsføre etter hvert som vi får driften opp å gå. Både nordmenn og svensker husker godt serien med samme navn og det klinger ganske godt, sier trubadur og «alt mulig mann» Nicolaisen.

Med seg på kjøkkenet har de den ungarske kokken Gaza Bencze.– Hemmeligheten for å gå dette til å gå bra ligger på kjøkkenet. Og med Gaza på laget vet jeg det ikke skal stå på maten. Han lager alt fra bunnen og har jobbet ved flere gode restauranter i Europa. Han vet hvordan god mat lages og vi har fått nesten pinlige gode tilbakemeldinger på hva han serverer, reklamerer Nicolaisen.

Eieren, Maini, drev tidligere også cafeteria «Boston» på samme senter som «Bayside», centro comercial Torremarina. Kafeteriaen ble lagt ned og revet sammen med Mercadona sin renovering av sin nye butikk ved senteret.

– Jeg kan ikke si eksakt når, men jeg kan bekrefte at det blir et nytt «Boston» i nye lokaler, sier Rauhul Maini.