Nytt fjes da Frivilligsentralen åpnet i nye lokaler i Alfaz del Pi

Berit Lønhøiden er Frivilligsentralens nye daglige leder. Denne uken kunne hun og Frivilligsentralen flytte inn i nye lokaler i sentrum av Alfaz.

Spaniaavisen

Publisert 17. mai 2012 06:08

ALFAZ

Frivilligsentralen har vært gjennom noen tøffe måneder siden tidlig i 2011. Lenge så det ut til at man måtte legge ned hele virksomheten. Norge ville ikke bevilge de nødvendige midlene. Men så snudde alt i løpet av våren i år. Frivilligsentralen fikk bevilgningene, nye lokaler i Alfaz og de ansatte ny daglig leder.

Nå sitter Berit Lønhøiden bak kontorpulten i de nye lokalene som var den tidligere politistasjonen i Alfaz del Pi.

Les også: Frivilligsentralen i Alfaz overlever

– Jeg ble tipset om Frivilligsentralen av en bekjent og reiste ned hit for å se i fjor høst. Da stillingen som daglig leder ble ledig etter nyttår, tok noen fra Frivilligsentralen kontakt og slik har det seg at jeg begynte her 1. april. Du kan vel si at jeg ble headhuntet, sier Berit Lønhøiden og ler.

Hun har tidligere jobbet på Gran Canaria innen reiselivs- og eiendomsbransjen. I tillegg har hun flere års erfaring som administrasjonssekretær i privat og offentlig virksomhet. Lønhøiden har også en bachelor i sosiologi. Denne tok hun som 50-åring ved Universitetet i Oslo, og hun har også utdannelse innen prosjektstyring.

Interessert i det som skjer i Alfaz – finn flere saker her

– Det blir kjempespennende å jobbe her. Kun etter halvannen måned kan jeg trygt si at Frivilligsentralen har livets rett. Vi har mye å gjøre. Dessuten blir det moro for meg å få sett litt av hva fastlands-Spania har å tilby i forhold til Kanariøyene der jeg bodde sju år på 1980- og 1990-tallet.
Klimaet er i hvert fall veldig forskjellig. Du verden hvor kaldt det var her i Alfaz i høst. På Kanariøyene er det et langt mer stabilt varmt klima. Nå gleder jeg meg til å se mer av Costa Blanca og resten av Spania, sier Lønhøiden til Vikingposten.

Tirsdag hadde den nye daglige lederen det ekstra travelt. Da var det offisiell åpning av de nye lokalene til Frivilligsentralen. Både ordfører Vicente Arques og mange andre prominente personer var til stede.

På jakt etter bolig på Costa Blanca eller Costa Calida? Sjekk ut disse prospektene først

– Vi har en del spennende aktiviteter på gang fremover. Blant annet har vi begynt en boksirkel folk kan melde seg inn i. Vi har fått donert noen bøker fra forlagene Schibsted og Bazar. De har sendt bøker til oss med Flyttespesialisten. Bøkene blir lest av folk som er med i boksirkelen, og så møtes vi en gang i måneden for å diskutere boken som er valgt. I tillegg til andre aktiviteter håper jeg at vi kan begynne å arrangere turer rundt om her i regi av Frivilligsentralen, forteller Lønhøiden.