Nyansatt rektor vil bli pensjonist i Spania

Ingela Björklund (49) fra Trelleborg er nyansatt rektor på den Skandinaviska Skolan på Playa Flamenca.

Terje Aspdahl

Publisert 15. mars 2012 08:39

ORIHUELA COSTA

Ingela Björklund og samboeren flyttet til Costa Blanca for 14 dager siden. Hun vet allerede nå de skal bli her i lang tid fremover. Foreløpig bor familien på fem, samboer, to hunder og en katt på campingplassen i Pilar de Horadada.
 
– Vi trives godt og det er god service på campingplassen. Men vi er selvfølgelig på utkikk etter noe mer varig. I første omgang blir det å leie en bolig, men finner vi det rette huset slår vi til. Vi har tenkt til å bli her frem til vi blir pensjonister, sier Ingela Björklund til Vikingposten.

Les også: Slik blir du lurt i minibanken

– Vi har feriert på Costa Blanca de siste fem årene og stortrives. Vi har tenkt lenge på å flytte hit. Da rektorstillingen ved skolen her ble utlyst, søkte jeg, og fikk beskjed like etter jul at jobben var min, sier hun

Björklund har lang erfaring innen det svenske skoleverket. Hun har blant annet vært rektor ved en skole i Trelleborg i ti år. Nå skal den Skandinaviska Skolan ha nytte av hennes lange erfaring.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringslivet på Costa Blanca

– Jeg har erfaringer fra hele skolesystemet i Sverige, og er blant annet spesialpedagog. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på oppgavene her. Alle har tatt imot oss med åpne armer, fra foreldre og elever til personalet. Alle har vært helt fantastiske, sier Björklund med et stort smil.

Den nyansatte rektoren har planene klare for fremtiden på skolen.
– Fra høsten starter vi med en ny helseprofil. Det kjennes veldig bra å få være med på helt fra starten. Jeg vet det har vært noen problemer på skolen tidligere, men jeg er glad vi er tilbake i de opprinnelige lokalene. Nå ser vi fremover, og det som har vært er et tilbakelagt stadium, sier Ingela Björklund.