Nyheter

Ny omvisning i Molí de Mànec

Søndag kan du bli med på guidet tur.


ALFAZ DEL PI

Kommende søndag, 12. mars, har du muligheten til å lære om historien til Molí de Mànec. Avdelingene for kultur og kulturarv i bystyret i Alfaz del Pi (Alicante) har planlagt en ny guidet tur på engelsk og spansk for å introdusere befolkningen til historien til denne møllen som ligger i Carbonera-ravinen.

Personer som er interessert i å delta må registrere seg via e-postadressen [email protected]

Dette er guidede turer for små grupper. To økter er planlagt, klokken 10.00 på engelsk, rettet mot et internasjonalt publikum, og klokken 11.00 på spansk.

Kulturavdelingen anbefaler å bruke komfortable klær og sko fordi reiseruten er til fots som er en 20-minutters spasertur.

Deltagelse er gratis.

Historien til Molí de Mànec går tilbake til slutten av 1700-tallet og begynnelsen av 1800-tallet. Under besøket redegjøres det for hvordan bruket var organisert, med en øvre etasje for boligen til mølleren og hans familie og en underetasje hvor maskineriet og andre elementer som var nødvendige for å male kornet var plassert.

Universitetet i Alicante har hatt ansvaret for de virtuelle rekonstruksjonene, både av miljøet, maskineriet og rommene som gjør at besøkende kan «gå inn» i fasilitetene og lære om hele prosessen med å forvandle korn til mel.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.