Ny norsk lege åpnet praksis i Albir

Jon (40) siste mann på plass ved Costa Blanca Klinikken.

Spaniaavisen

Publisert 13. oktober 2011 08:36

ALBIR

Jon Lie Åvang tok medisinstudiene ved Universitetet i Oslo, og fikset seg jobb i Spania. Helt motsatt av alle andre norske medisinstudenter. Normalen er utdannelsen i utlandet og jobb i Norge.

Nå har legen begynt å jobbe ved Costa Blanca Klinikken i Albir. 40-åringen fra Løten har faktisk jobbet i det offentlige spanske helsevesenet siden 2003. Han er spesialist innen allmennmedisin fra Gandia og Valencia. De siste seks årene har han jobbet som lege ved den offentlige legevakten midt i millionbyen. De første to årene var han ansatt ved sykehuset i Gandia.

Trenger du hjelp? Finn telefonnumre og nettadresser til tjenesteytere på Costa Blanca i vår bransjeguide her

– Hvorfor i all verden har du gått mot strømmen? Tatt utdannelsen ved Universitetet i Oslo der det er vanskeligst å komme inn, og så jobb i Spania?
– Jeg var utvekslingsstudent, det vi kaller Erasmus-studenter, i Valencia i 1997-98. Der møtte jeg en spansk dame, som jeg senere giftet meg med, og vi fikk to barn sammen. Så det er kjærligheten som har styrt meg. Etter å ha jobbet i elleve år i det spanske offentlige helsevesen, bestemte jeg meg nå for å finne andre utfordringer. Jeg søkte på Internett etter norske legesentre i Valencia-regionen, og fant en del her i L’Alfas del Pi. Den første jeg tok kontakt med var Costa Blanca Klinikken, og der fikk jeg napp med en gang, forteller Jon Lie Åvang.

Les også: Legebytte i Torrevieja

Mandag denne uken startet han praksisen sin ved Costa Blanca Klinikken. Der skal Åvang være lege mandag, tirsdag og onsdag. Resten av uken er han tilsynslege ved et privat sykehjem i Valencia.

– Har du planer om å flytte til Costa Blanca permanent?
– Nei. Min kone jobber som advokat i Valencia, og jeg pendler de tre dagene i uken jeg er her i Albir. Da pendler jeg fra en bolig vi eier i Moreira, sier Albirs nye lege.

Jon Lie Åvang er spesialist innen allmennmedisin, en spesialisttittel som henger høyt i Spania. Ifølge Åvang er han den eneste norske lege som har tatt MIR-eksamen, og er offentlig godkjent spesialist i Spania.

Er behovet større, kan han komme til å tilbringe mer tid på jobb i Albir.

♦ Hele denne saken kan du lese i denne ukens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her