Ny, norsk kjøpmann på Reuma Sol

Bjørn Terje Berg har overtatt butikken på Reuma Sol. Han skal oppgradere varesortimentet, og tilbyr masse god norsk sjømat.

Spaniaavisen

Publisert 5. januar 2011 10:44

ALFAZ DEL PI

De aller fleste kjenner Bjørn Terje Berg som Flyttespesialistens mann på Costa Blanca. Han skal fremdeles styre det anerkjente flyttebyråets underavdeling her, men vil samtidig styre butikkdriften på Reuma Sol.

– Jeg skal holde på med de to virksomhetene samtidig, men det vil nok bli mest tid i butikken. Jeg har allerede inngått avtale med importøren av norske varer til Costa Blanca, Delicias de Noruega Costa Blanca i Torrevieja, om å kjøpe varer av dem. De har blant annet masse god sjømat. Vi tilbyr både norsk rekesalat og flere forskjellige typer norsk sild i løsvekt, i tillegg til alle Toro sine produkter, forteller Bjørn Terje Berg til Vikingposten.

Trenger du snekker, tannlege, lege, boligmegler eller tolk? Info finner du i vår bransjeguide

Butikken på Reuma Sol har til nå blitt drevet av senteret selv. Direktør Inger Kraver og kjøpmann Berg er begge fornøyde med at butikken nå kommer over på profesjonelle hender.

– Jeg kommer til å bruke januar måned til å ruste opp lokalene, og få tak i et større og mer relevant varesortiment. Vi skal ha både norske og spanske varer i hyllene. Dessuten må jeg ha flere kjøledisker til alle de nye sjømatproduktene. Butikken er første og fremt for gjestene på Reuma Sol og for beboerne i Foya Blanca. Men vi tar selvsagt imot kunder fra hele Alfaz, sier Berg.

Les også: Torreviejas nye festplass får plass til 40.000 tilskuere

Kona til Bjørn Tore er revmatiker og mer eller mindre lenket til rullestolen. Hun kommer til å tilbringe mye tid i butikken. I tillegg vil Berg ha ansatt en dame en del på dagtid.

– Jeg er nødt å ha noen som kan stå her når jeg driver med flytteoppdrag. Og på sikt håper jeg å roe ned litt på flyttingen, og drive mer og mer butikk.
Man blir ikke yngre med årene, sier Bjørn Terje Berg og smiler.
For Berg er ikke helt ukjent med å være kjøpmann. På 1980-tallet drev han en dagligvarebutikk på Jæren i fire-fem år. Nå er altså Jæren byttet ut med den hvite kysten, og Alfaz del Pi har fått enda en butikk med norske varer.