Ny markedsplass i Torrevieja i det blå

Et gjerde, noen store lysmaster og arbeidsbrakker er det eneste synlige bevis på arbeidet som startet for tre år siden på det som skulle bli Torreviejas nye markedsplass.

Spaniaavisen

Publisert 8. mai 2014 07:58

TORREVIEJA

Trafikkaoset på grunn av markedet i sentrum av Saltbyen hver fredag skulle etter planen ha vært en sagablott, men den nye markedsplassen er langt fra klar til bruk.

Åtte måneder skulle det ta da kommunen fattet vedtak rett før valgkampen i 2011. Det 60 mål store området skulle tas i bruk fra januar 2012. Det var 5,3 millioner euro fra Valencia-regjeringens Plan Confianza, Plan Tillit, som skulle finansiere arbeidene. 

Kommuneledelsen i Torrevieja skylder på Valencia-regjeringen når spørsmålet kommer opp. Fra Valencia har det hele tiden blitt hevdet at pengene snart kommer. Det har ifølge Infomacion til og med blitt benektet at arbeidene har stoppet opp. 

Informacion påpeker også at et av selskapene som skal forestå utbyggingen, det Sevilla-baserte selskapet Azvi, er under etterforskning i den såkalte "Bárcenas-saken". De skal ulovlig ha bidratt med over 500.000 euro til Partido Popular.