Ny lege snart på plass i Torrevieja

Mange har savnet det norske legetilbudet i Torrevieja etter at Milla Næverlid reiste tilbake til Norge i mars. Fra juni er det ny lege på plass ved legekontoret i avenida Alfred Nobel.

Terje Aspdahl

Publisert 15. mai 2014 05:35

TORREVIEJA

Lege Herulf Torset har jobbet lenge for å få en ny lege til sin praksis i Torrevieja.

– Det har tatt litt tid, men nå tror jeg vi har funnet en meget god løsning med den spanske legen Modesto Maestre (37). Han vil i første omgang ta permisjon fra sin stilling i Ciudad Real i sommermånedene juni, juli og august. Så får vi se hvordan det fungerer og legge nye planer, sier Herulf Torset til Vikingposten.

Torset og Maestre fant hverandre, som mange andre i disse tider, på nettet.

Les også: Norsk lege forlater Torrevieja

– Jeg la ut en jobbannonse på Nav sine nettsider for lenge siden og hadde nesten glemt annonsen da Torset ringte meg, sier Modesto Maestre på godt norsk.

Språkkunnskapen har han tilegnet seg selv. Først via internett og senere via Skype med en norsklærer i Norge.

– Jeg har også vært en tur i Norge hvor jeg kjøpte med meg noen norskbøker. Så har jeg hatt jevnlig kontakt med min norsklærer i Norge et år via skype, sier Maestre, som ble professor i indremedisin allerede som 30-åring. Før det var han almenpraktiserende.

– Maestre skal ikke være redd for ikke bli forstått eller forstå pasientene. Vi har klargjort kontoret, og gått gjennom praksisen her de siste 14 dagene sammen. Jeg stoler 100 prosent på at pasientene vil bli godt ivaretatt av Maestre. Han har jobbet knallhardt for å nå det nivået hans norsk er idag, sier Torset.

– Jeg har selv jobbet her i ti år og vet pasientene er gjennomgående trivelige folk. Jeg føler et ansvar for å drive praksisen videre. Og det har tydelig vært et savn etter Næverlid dro. Nå forsøker vi gjennom sommeren med Maestre på plass, og håper vi får til en permanent ordning og full drift fra høsten av, sier Herulf Torset.