Arkivet

Ny hundestrand i Cala Mosca blir tilgjengelig hele året


ORIHUELA COSTA

Den ville og naturlige viken til Cabo Peñas, kjent som Cala Mosca II i Alameda del Mar, er nå offisielt den første hundestranden i kommunen.

Hundene kan sammen med eierne benytte stranden gjennom hele året uten tidsbegrensninger. Kommunen ivaretar således kravet om å finne en hundestrand i kommunen. I tillegg vil det være en attraksjon på kysten for å tiltrekke seg turister som ønsker et kystområde der de kan sole seg og bade med hundene sine.

Hygiene og sikkerhet blir overholdt av kommunen. Det har blitt opprettet et spesielt rengjøringsteam og overvåkingspersonell som passer på at eierne tar opp ekskrementer i poser etter hundene sine og kaster dem i søppelkassene 

I tillegg vil det hyppig bli tatt analyse av sand og vann for blant annet å forebygge parasitter.

To som benytter stranden flittig med sine to hunder er Tania Lopez og David Estevez.– Dette er en perfekt sted å legge en hundestrand. Her kan både mennesker og hunder møtes. Vi er her med hundene våre hver morgen, sier Tania Lopez. Vi har søkt kommunen om dette gjennom flere år og endelig er det en realitet. Nå håper vi det ikke kommer mange klager på avgjørelsen som kan få kommunen til å snu. Her er det plassert ut søppelkasser slik at man lett kan plukke opp etter både seg selv og hunden sin. Vi mener dette må være en av de reneste og peneste strendene i området.

De som kommer med hundene sine til den nye hundestranden, må overholde en rekke regler. Det kan for eksempel bare være to hunder per eier, kun én hvis den er av en potensielt farlig rase og må da alltid ha på munnkurv. 

Hundene må gå i bånd når de ikke er i sanden hvor de kan være løse. Eierne må sørge for at hundene ikke forårsaker skade på planter eller andre dyr med tanke på at de er i nærheten av en mikroreserve av flora.

Forskriftene tillater ikke dyr å grave hull, i hvilket tilfelle eieren må dekke. Hunder med en historie med aggressivitet overfor andre dyr eller mennesker, med smittsomme sykdommer, eller hunner med løpetid eller valper under fire måneder uten opplæring eller instruksjonstimer av fagpersoner, har ikke tilgang til stranden.

I tillegg må alle hunder som kommer inn på strandområdet være registrert. Ha mikrochip og et helsepass med oppdaterte vaksiner og behandlinger, som kan verifiseres av det lokale politiet. Ethvert brudd vil bli sanksjonert.

Les mer om:

Nyheter