Ny gangbro i Orihuela Costa er ubrukelig for rullestolbrukerne

Jan Arne må ta farlig omvei som tar 25 minutter.

Terje Aspdahl

Publisert 8. oktober 2014 21:19

ORIHUELA COSTA

Den nye gangbroen over motorveien fra Villamartin mot kjøpesenteret Zenia Boulevard i Orihuela Costa er umulig for Jan Arne Lillebø (64) å benytte.

Lillebø er avhengig av rullestol, og ved den nye broen er det ikke laget nedsenket fortauskant noe sted. Dermed er gangbroen umulig å forsere med rullestol.

Da Jan Arne Lillebø reiste til Norge i mai for sommeren, gledet han seg til at den nye gangbroen sannsynligvis ville stå ferdig ved returen til Costa Blanca i høst.

– Den nye gangbroa er både fin og til stor glede for alle gående og syklende som vil besøke det flotte kjøpesenteret. Men det er et problem at det ikke finnes mulighet for rullestolbrukere å kunne bruke denne fine broen, sier Jan Arne Lillbø til Vikingposten.

Det er laget en gang- og sykkelvei fra senteret og helt opp til første rundkjøringen i Los Dolses som åpnet i sommer. 

– Problemet er at det ikke er nedsenkede fortauskanter. Jeg har gledet meg til å kunne bruke den nye flotte broen, men dessverre ble skuffelsen stor over den manglende evnen til å tenke litt lenger når de først gjør noe nytt og flott. Det er nok mange som er i samme situasjon som meg, sier Lillebø.

Jan Arne Lillebø er helt avhengig av rullestolen og har vært det de ti siste årene. Han kan bruke en annen rute for å komme til kjøpesenteret. Det betyr i så fall en omvei på cirka 25 minutter.
– Ikke bare er det mye lenger, men det er også livsfarlig trafikk langs den veien. Helt håpløst, sier Lillebø.

– Jeg er stort sett meget godt fornøyd med fremkommeligheten både her ute i Orihuela Costa og inne i Torrevieja sentrum, men ved et så nytt anlegg bør det tas hensyn også til bevegelseshemmede.

Byråd for kysten, Martina Scheurer, sier til Vikingposten at de er klar over problemet med rullestoler ved den nye gang- og sykkelstien ved Zenia Boulevard.

– Vi er oppmerksom på problemet og vil utbedre fortauskantene både fra kjøpesenterets side og på Los Dolses-siden av motorveien. Men det er privateid eiendom og vi venter på godkjenning fra grunneier for å kunne sette i gang arbeidene, sier Martina Scheurer til Vikingposten.