Ny banksvindel på gang

Svindlerne blir stadig mer utspekulerte.

Spaniaavisen

Publisert 15. september 2009 17:59

Flere bankkunder har de siste ukene mottatt en ny type svindel-mail. Overskriften er ”Banesto organises prize draw”. Man blir bedt om å klikke på et vedlegg for å finne ut mer. Da kommer det opp en tekst på spansk. Men elendig spansk.

Du blir invitert til å ta del i en priskonkurranse siden du er så god kunde… Det eneste du må gjøre er å oppgi brukernavn og passord. Da kan du vinne bil, motorsykkel eller 1000 euro. Du må ikke gå glipp av denne muligheten!

Les også: Luremeldinger koster mobilbrukere dyrt

Alle som følger oppfordringene er blitt offer for såkalt ”phishing”, som er navnet på denne typen svindel. Dette er blitt svært vanlig gjennom internett.

Så snart svindleren har fått tak i kundens passord, får de tilgang til bankkontoen, og kan tømme den. Organisasjonen for bankkunder, Ausbanc, går nå ut og advarer om at ved å bruke internettbank utsetter du deg automatisk mer for slik svindel, hvis man ikke er påpasselig.

Les også: Advarer mot skattesvindel på nett

Det er viktig å huske at en bank aldri vil spørre om kundens passord eller epost. Det gjelder å være obs når gode tilbud dukker opp i mailboksen.