Nudiststrender blir invadert av påkledde

Dette er årsaken.  

Terje Aspdahl

Publisert 30. juli 2020 07:49

COSTA BLANCA

Alle corona-tiltakene som er satt inn på de mest populære strendene langs kysten, har ført til at flere badegjester oppsøker naturiststrendene som en alternativ løsning.

Nå reagerer naturistene. De syntes det rett og slett er ubehagelig at badende med badetøy, «Los textilos», invaderer naturiststrendene.

Badeviker som ligger litt avsides til og som gjerne ikke har like lett innsyn, er nå fulle av badende av alle slag. Naturistene som er vant til å ha områdene sine for seg selv, føler seg invadert og dette har satt sinnene i kok.

I Spania er det rundt 400 nakenstrender. Alicante-provinsen har dusinvis av viker eller sandstrender hvor naturisme er vanlig. Naturistene liker å bedrive sine sysler i fred og har alltid markert sine områder. Dette handler ikke påbud eller forbud, men mer om gjensidig respekt.

Sett denne? Fire flotte strender uten kjas og mas

Pågangen, spesielt i helgene, har blitt så stor at det har oppstått kapasitetsproblemer med køer og parkeringsplasser også ved disse strendene.

Ett eksempel er bukten «Racó del Conill de La Vila», som er en strand på knappe 160 meter. Her har naturistene fått utfolde seg i fred i flere ti-år. Men de siste ukene har de som bruker badetøy tatt seg til rette for slippe restriksjonene og reservasjon av plass. 

Her har kommunen opprettet et prosjekt for å opprettholde identiteten til stranden. – Det er en naturiststrand med naturist-tradisjon, og det er slik vi ønsker å beholde den, sier byråd for strendene, Marta Sellés. 

På denne stranden har brukere med badetøy økt med hele 75 prosent de siste ukene og det er til sjenanse for naturistene. 
I tillegg er det blitt problemer med sosial distanse og forsøpling. 

Kommunen har nå satt inn kontrollører for sikre at påbudet om sanitære forhold og sosial distanse blir opprettholdt også her.