Nudist får på pungen

Syklet og spaserte i Adams drakt.

Spaniaavisen

Publisert 3. september 2009 07:22

SAN SEBASTIAN

En franskmann som ble tatt etter at han syklet og vandret rundt i netto’n i San Sebastian kan få opptil 17 måneders fengsel for uanstendig oppførsel.

Til tross for politiets gjentatte oppfordringer om å kle på seg, skal Irwin latt som han ikke hørte og fortsatt sin uanstendige oppførsel før han ble tatt i mai i fjor.

– Han bare fortsatte å gå opp og ned promenaden som en modell på catwalken med et smil om munnen, forklarer politiet.

Les også: Dårlig sommer for nudistene

I følge andre vitner skal han ikke ha opptrådt utilbørlig eller vist interesse for seksuell aktivitet, men bare ønsket at folk skulle se på ham.

Irwin selv har forklart retten at det ikke var barn i området, men at han overhørte politiet da de på radio forsøkte å finne foreldre med barn som kunne vitne mot ham.

Les også: Kommune forbyr nakenbading

Aktor ber om 10 måneders fengsel for uanstendig oppførsel samt ytterligere sju måneder for å ha nektet å følge politiets ordre.

Forsvareren har på sin side sagt at det ikke finnes noen egen lov mot det Irwin gjorde, og mener at det som ikke er uttrykt ulovlig, er tillatt. Dessuten hevder han at siden det ikke finnes noen detaljert lov om hvordan mennesker skal være kledd, var arrestasjonen av Irwin et brudd på menneskerettighetene.