NRK med stygg Spania-bom

Kritiserte Norwegian og Ryanair for å fly til steder utenfor allfarvei - gikk selv på geografiblemme.

Spaniaavisen

Publisert 27. januar 2011 19:27

MURCIA

NRKs forbrukerinspektører, FBI, har testet billigbilletter med Ryanair og Norwegian. Hvor havner du når man velger flyplasser utenfor allfarvei, når målet ditt er byen det virker som om flyplassen ligger ved?

Norwegian fikk kjørt seg fordi selskapet flyr til "Murcia-Alicante". Du havner på flyplassen i San Javier (Murcia) og ikke Alicante. Men på hjemmesiden har NRK markert at flyplassen ligger i Murcia by.

Men den ligger i San Javier – fem mil unna.

Spaniaavisen.no var i kontakt med redaksjonen i FBI i går ettermiddag for å få snakke med journalisten om saken. Men statskanalens FBI-redaksjon ringte oss aldri opp igjen etter de var blitt gjort klar over blemmen.

På jakt etter bolig til leie i Spania? Sjekk ut disse først

Poenget skal vi ikke frata NRK. Innslaget fokuserte på kostnadene ved å fly til et sted som ikke ligger så nært som en kan få inntrykk av når flyselskapene markedsfører rutene. Hvor kommunikasjonene er dårlig.

NRK brukte en billigtur til Murcia/Alicante som eksempel – hvor passasjeren skulle til Alicante fra Oslo Gardermoen Lufthavn. Regnestykket så slik ut:

Flybillett: 299,-
Bagasjeavgift: 80,-
Flytog: 170,-
Taxi til Alicante: 900,-
Sum en vei: 1449,-

Billigturen viste seg å bli betydelig dyrere enn å fly direkte til flyplassen i Alicante med Norwegian. Den billetten kostet faktisk bare 200 kroner mer enn billigbilletten til Murcia.

Har du bommet litt på geografien? Finn leiebil her med gratis norsk servicetelefon og prisgaranti.