NRK-anker lanserer bok med 80 oppskrifter fra spanske kokker

Har vært på matsafari i Spania sammen med kompis. Sånt blir det bok av.

Terje Aspdahl

Publisert 4. november 2011 12:15

OSLO/COSTA BLANCA

NRKs nyhetsanker Jarle Roheim Håkonsen og kameraten Jon Berg jakter på kulinariske opplevelser i et mangfold av regioner, tradisjoner og smaker. Resultatet har blitt boken "Spania. En matsafari", og er en ny type mat- og vinreisebok, der forfatterne reiser rundt og besøker restauranter, vingårder og markeder.

De samler inn oppskrifter fra kokkene og vintips fra vinmakerne. Vel hjemme i Norge lages maten og tilpasses norske forhold der det er nødvendig. Totalt er det snakk om 80 oppskrifter fra spanske kokker.

Les også: Altmuligmann i Altea er blitt forfatter

Det er Aschehoug Forlag som har gitt ut boken. Bildene er det tidligere VG-fotograf Paul Paiewonsky som står bak.

Jarle Roheim Håkonsen og Jon Berg samler ikke bare oppskrifter og vinopplevelser, går det frem av vaskeseddelen. De snakker med mennesker og gir sine korte og treffende bekrivelser av Spanias rike historie, kultur, politikk og økonomi. Jarle Roheim Håkonsen har inngående kjennskap til Spania gjennom sine mange år som korrespondent og snakker språket flytende. Jon Berg er tidligere NRK-mann og nå kommunikasjonssjef i Miljøverndepartementet. Han er vinentusiast og ivrig hobbykokk.

Les også: Slik lager du spansk lapskaus – video

Flere og flere reiser til Spania for å oppleve maten, vinen og kulturen. Denne boken er en safari til hjertets av Spanias kjøkken, vin og sjel.

spaniaavisen.no – ingen dekker Spania som oss!