Norwegian Snow i sjømannskirken

Opplev en fredelig konsert med norske og amerikanske julesanger - og litt mer…

Spaniaavisen

Publisert 13. desember 2012 07:40

VILLAJOYOSA

Norwegian Snow er alt annet enn norsk snø fraktet til Spania. Det er gode musikere som garantert får deg i julestemning. Søndag 16. desember om kvelden er de på ”scenen” i Minnekirken i Villajoyosa.

Deler av norsk presse mener Arne Hiorth (flygelhorn) og Helge Nysted (piano) har laget noe som kanskje er en av de fineste juleplatene som er utgitt. Når de i tillegg har med seg vokalist Oddrun Eikli blir dette en flott musikalsk førjulsopplevelse.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

2006 lagde Nysted og Hiorth den kritikerroste CDen “SNØ”, mikset av den berømte Jan Erik Kongshaug. Med dette prosjektet har duoen turnert mange steder i Norge, og utenlands som Norwegian Snow til New York, London og Berlin. På turneen i år har de altså med seg Oddrun Eikli

De sier selv at de har vært inspirert av andre minimalistiske juleplater, som for eksempel Bugge Wesseltofts ”It’s snowing on my piano”, og den innflytelsen er ganske tydelig. Musikerne bevarer enkelheten i de kjente og kjære sangene, men ved å tilsette jazzelementer skaper de spenning og variasjon.

Hiorth og Nysted har med Snø klart å fange julestemningen og gjenskape den i musikkform. Det gjør nesten ingenting at det ikke er snø ute, når man kan skape så fin stemning inne bare ved å høre på musikk.