Norwegian-sjefen landet i Alicante for første gang

Bjørn Kjos og Norwegian har fraktet hundretusenvis av passasjerer til Alicante siden flyeventyret startet i 2002. Torsdag var likevel første gang sjefen selv landet på El Altet i Spania.

Spaniaavisen

Publisert 18. september 2008 17:12

ALBIR

 – Jeg vet faktisk ikke hva flyplassen heter engang. Flaut, men sant. Jeg har selv besøkt hundrevis av flyplasser verden over, men jeg har aldri
vært i Alicante før. Både Valencia og Malaga har jeg besøkt, men aldri Costa Blanca og Alicante, sier en som vanlig smilende Bjørn Kjos.

Vikingposten møtte flygründeren torsdag ettermiddag på Playa Albir Hotel. Han var foredragsholder på arrangementet til Spansk-Norsk Handelskammer.

– Hvordan var så møtet ditt med Costa Blanca og Alicante-området?

– For det første møtte jeg en flyplass som er alt for liten for den store trafikken. Jeg skjønner godt at de holder på med en storstilt utbygging der.

Jeg tror du skal lete lenge i Europa for å finne en tilsvarende kronglete og upraktisk flyplass som har tilsvarende stor trafikk. I tillegg sliter vi i Norwegian med problemer med "turnarounden" (få tømt og fylt opp flyene igjen) på samtlige flyplasser i Spania. Vi kommer nesten aldri av gårde igjen på tide. Jeg skjønner godt at folk blir frustrerte over spanjolenes holdninger, og at uttrykket manjana er yndet å bruke, sier Bjørn Kjos.

Kjos kom torsdag og skulle hjem til Norge fredag. Han gledet seg til en tur ut i gamlebyen i Altea torsdag kveld. Da skulle han rundt å se seg om sammen med Carmen Sanz, formann i Spansk-Norsk Handelskammer.

– Er det ikke rester av veien maurerne anla i år 711 der oppe? Jeg gleder meg til å se byen. Ellers var det store kontraster for meg i dag. Da jeg sto opp hjemme i Norge var det åtte grader og overskyet. Noen få timer senere spaserte jeg ut av flyplassen i Alicante, hva den nå heter (he-he), og hadde 30 grader og sol fra skyfri himmel. Ingen tvil om at ruten vår fra Oslo til Alicante er korteste vei fra kalde nord til et eksotisk klima med palmer og kritthvite strender, sier Bjørn Kjos og ler sin karakteristiske latter.