Norwegian og SAS vet ikke hvordan de rammes av streiken

Har 17 fly fra Norge til Spania torsdag.

Terje Aspdahl

Publisert 26. mars 2012 20:26

EL ALTET

Generalstreiken som rammer Spania torsdag, lager krøll også for norske flyselskaper.

– Vi har 15 fly som skal til spanske destinasjoner torsdag, men vi vet ikke om vi blir berørt av streiken og hvilke avganger som i tilfelle blir rammet. Vi vil informere våre kunder fortløpende både på SMS og ved å oppdatere vår hjemmeside straks vi vet noe mer. Foreløpig skal alle følge sin opprinnelige reiseplan, sier informasjonssjef Åsa Larsson i Norwegian til Spaniaavisen.

SAS har to ruter til Spania torsdag.

Noen som skal reise til eller fra Spania torsdag? Ta kontakt med vår reporter her

– Våre to fly til Barcelona og Alicante er fortsatt planlagt å gå som normalt. Vår erfaring fra lignende situasjoner i Spania er at det kan påløpe varierende forsinkelser, men ingen kanselleringer, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen.

Han ber passasjerene møte opp som planlagt.

Her i Spania er det nå bekreftet at "bare" 1240 flyvninger vil gå som normalt 29. mars. På en vanlig torsdag er det snakk om 4500 flyvninger. 3260 flyvninger er med andre ord kansellert.

Ryanair selger fortsatt billetter til sine ruter fra Moss Lufthavn Rygge til Barcelona, Malaga og Alicante torsdag. Også her er det uklart hvordan streiken slår ut for de reisende.

Markedsdirektør Silje Thoresen ved Moss lufthavn Rygge råder folk til å forholde seg til flyselskapet de skal reise med.

– Flyselskapet vil gi beskjed til dem som eventuelt blir berørt av en streik. Det er det viktigste for dem som lurer på utfallet av en eventuell streik, sier hun til f-b.no.

PS! De norske selskapene har også flyvninger fra andre skandinaviske land til Spania.