Norwegian-kutt lager krøll for reisende

Med den norske regjeringens nei til mer hjelp til Norwegian er det mange Costa Blanca-reisende som har måtte finne nye reisealternativer.

Terje Aspdahl

Publisert 13. november 2020 08:14

CREVILLENTE/TORREVIEJA

Tom Halvorsen (70) flyttet fra Torrevieja til Crevillente for et par år siden. Der har han og kjæresten Eli planlagt å feire julen sammen.

– Jeg har gledet meg til at Eli skulle komme nedover til jul, og det tror jeg hun også gjør. Men det ble en strek i regningen med Norwegian sine kanselleringer. Eli fikk klarsignal av sin lege om at hun kunne reise ned mandag morgen. Kun noen timer senere bestilte hun billett med Norwegian til Alicante førstkommende lørdag, for så å få beskjed om at flyet er kansellert. Da så jeg for meg en jul uten Eli i år, forteller Tom Halvorsen.

Han legger til: – Jeg har en bror med familie som også bor her på Costa Blanca, så jeg  uansett ikke blitt helt alene i julen.

Men etter et par dager med sjekking av muligheter på nett blir det felles julefeiring på Tom og Eli likevel.

Sett denne? Norwegian permitterer 1600 – parkerer 15 fly

– Jeg brukte noen timer på nettet og sjekket mange forskjellige reiseruter. Som fly til Frankrike og buss videre, men det fungerer jo ikke ved at provinsene er stengt. Så dukket Ryanair opp med fly fra Göteborg til Alicante lørdag. Den billetten bestilte vi raskt og nå kommer kjæresten nedover lørdag som planlagt, kun noen timer senere enn den planlagte turen med Norwegian, sier Halvorsen fornøyd.

Ekteparet Aadland skulle til Sverige med Norwegian 21. november, en flyavgang som også er kansellert.– Vi brukte litt tid på nett, men fant til slutt billetter med Ryanair fra Alicante til Sverige 26. november. Men hadde det kun vært opp til meg hadde vi blitt her, sier Hogne Aadland (74).– Om vi blir vil vi være over den tillatte tiden vi kan være utenlands i året og det tar jeg ikke sjansen på, legger Gerd Aadland (74) kjapt til. Selv om Hogne mener myndighetene ville sett gjennom fingrene med det nå når pandemien henger over oss.

Returen med fly i februar neste år henger også i en tynn tråd.– Turen sørover igjen i februar er også booket hos Norwegian. Men blir det trøbbel med fly vurderer vi å kjøre bil. Vi ser mange har gjort og gjør det. Men det får vi se på nærmere over på nyåret. Da må provinsene ha åpnet for ferdsel først, avslutter Hogne Aadland.