Norwegian i alvorlig trøbbel - lånegaranti ikke nok

Gikk på ny smell.

Spaniaavisen

Publisert 28. august 2020 05:28

OSLO

Med et nettotap på 5,3 milliarder norske kroner for første halvår på grunn av corona-pandemien, varsler konsernsjef Jacob Schram en svært utfordrende situasjon for Norwegian fremover.

Passasjersvikten er på 71 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. 

Første juli gjenåpnet Norwegian 76 ruter, satte ytterligere 12 fly i trafikk og hentet mer enn 600 ansatte tilbake fra permittering. Markedet er fortsatt svært usikkert, hovedsakelig på grunn av stadig nye reiseråd fra myndigheter i hele Europa. Så snart et reiseråd endres, påvirkes etterspørselen umiddelbart. Selskapet vil fortsette å justere ruteprogrammet ut ifra etterspørsel og myndighetenes reiseråd i tiden fremover.

– Covid-19-krisen har rammet luftfarten og reiselivet spesielt hardt, og de fleste selskapene trenger støtte fra myndighetene for å overleve. Vi ser at våre nærmeste konkurrenter mottar betydelig likviditetsstøtte fra sine myndigheter fordi luftfart utgjør kritisk infrastruktur. Vi er takknemlige for lånegarantien fra den norske regjeringen som vi jobbet hardt for å tilfredsstille kravene til. Likevel er det ikke nok til å få oss gjennom krisen slik markedsforholdene er nå, sier Schram i en pressemelding.