Norwegian får spanske helter på flyhalene

Foreløpig får disse to plass.

Terje Aspdahl

Publisert 16. november 2015 08:08

COSTA BLANCA/OSLO

Etter sterk vekst i Spania får de første spanske heltene plass på Norwegian sine haler og de kommer som et resultat av at selskapet opplever sterk vekst internasjonalt og i Spania. De nye heltene er Christopher Columbus og Juan Sebastián Elcano.

– Det er en glede å ønske tre nye halehelter velkommen. Spania er et raskt voksende marked for Norwegian, også i form av innenriksruter. Det er derfor helt naturlig at vi nå får våre første spanske helter på flyhalene, sier kommersiell direktør, Thomas Ramdahl.

Norwegian sine halehelter er mennesker som har utfordret normer og inspirert andre. Eksempler på Norwegian sine helter er den norske oppdageren Roald Amundsen, den svenske skuespilleren Greta Garbo, den danske forfatteren Karen Blixen, og den finske aktivisten Minna Canth.

Christopher Columbus er kjent som den som oppdaget Amerika i 1492, da han forsøkte å finne den vestlige sjøveien fra Europa til India.

Juan Sebastián Elcano var en del av mannskapet som reiste på historiens første jordomseiling, ledet av den portugisiske navigatøren Ferdinand Magellan. Av et mannskap på 241 menn som satte seil i 1519 kom bare 17 tilbake til Spania tre år senere. Etter at Megallan mistet livet på Filippinene tok Elcano over roret, og som kaptein førte han mannskapet til reisens mål, nemlig Krydderøyene.