Norwegian åpnet ny, spansk base i dag

Skal betjene 69 flygninger i uka.

Spaniaavisen

Publisert 1. april 2014 14:44

BARCELONA

Norwegian og spanske myndigheter markerte i dag åpningen av den nye basen in Barcelona. Den nye basen er viktig for Norwegians internasjonale vekst og Barcelona vil være strategisk viktig med sikte på fremtidige langdistanseflygninger.

Dette er Norwegians sjette spanske base, sammen med Madrid, Alicante, Malaga, Las Palmas and Tenerife.

– Vi er veldig fornøyd med at basen i Barcelona nå er operativ. Det er stor etterspørsel etter direkteflygninger til og fra Spanias nest største by. Barcelona er også strategisk viktig for oss fordi vi vurderer å starte langdistanseflygninger derfra i framtida, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemelding.

Skal du ut og reise? Her kan du booke hotell eller leilighet

I perioden mars til oktober forventer Norwegian å fly 700 000 passasjerer til og fra Barcelona. I samme periode i fjor, fløy 490 000 passasjerer med Norwegian inn og ut av den katalanske hovedstaden.

– Vi feirer at Norwegian åpner base i Barcelona og er veldig tilfreds med at selskapet ser på Barcelona-El Prat som en strategisk viktig del av sin framtidsstrategi, spesielt når det gjelder langdistanseflygninger. Norwegians base i Barcelona betyr ikke bare at nye arbeidsplasser skapes i luftfarten, men også i hele turistnæringen, sier Ricard Font, leder i Barcelona Air Route Development og minister for infrastruktur og mobilitet i Den katalanske regjering.

Tre fly av typen Boeing 737-800 er basert i Barcelona og mer enn 120 piloter og kabinpersonale er rekruttert til basen. Norwegian åpner fire nye ruter fra Barcelona og øker antall avganger på eksisterende ruter. Totalt betjener Norwegians Barcelona-base 69 flygninger i uka.