Norskeid bolig okkupert

Ole Roald Dyrnes kjøpte leiligheten på La Florida på Orihuela Costa over nett i fjor høst. Nå bor det en marokkansk familie på fem i boligen.

Terje Aspdahl

Publisert 12. februar 2021 17:18

ORIHUELA COSTA

På grunn av corona-pandemien har ikke Dyrnes fått sett leiligheten etter den ble kjøpt høsten 2020.

– Vi eier også leiligheten over den som nå er okkupert, og den har vi hatt i 11 år. Derfor kunne vi kjøpe leiligheten i underetasjen uten å måtte se den først da banken la den ut for salg. Vi er klar over at den i utgangspunktet må pusses opp, og det er også planen. Men at den nå er okkupert av en fremmed familie som jeg også betaler strøm og vann på, hadde jeg ikke trodd skulle skje. Vi har anmeldt forholdet til politiet og jeg har nå bedt om at vann og strøm skal stenges, forteller Dyrnes til Spaniaavisen på telefon fra Norge.

Dyrnes jobber på fiskebåt i Norge og kommunikasjon med omverden kan til tider være trøblete.

– Dette kunne jo ikke passet dårligere, for nå skal jeg være ute på sjøen i seks til åtte uker. Men jeg har fått alliert meg med gode naboer, som rapporterer om hva som skjer og vil til og med forsøke å bytte lås om familien forlater leiligheten. Jeg er overrasket over hvor mange som vil hjelpe oss etter at dette ble kjent, sier han. Det er gledelig i en vanskelig situasjon.

Ole Roald Dyrnes og familien har hatt ferieboligen på La Florida i 11 år.

– Leiligheten under vår har stått tom de 10-12 siste årene. Så da den ble lagt ut for salg tenkte vi at den leiligheten kan besøkende og familie fra Norge benytte når de kommer på besøk. Den ble ikke kjøpt for å huse fremmede mennesker. Heldigvis har vi ingen verdier i boligen og den skal som sagt pusses opp fra bunnen. Planen var at vi til og med skal fjerne gulvflisene.

– Jeg håper nå at familien flytter etter at vann og strøm blir stengt av. Jeg vil jo i utgangspunktet ikke lage bråk, avslutter Ole Roald Dyrnes.