Norske tvillinger spiller om spansk mesterskapstittel

Sluttspill i strand-hånball i Alicante starter i dag.

Terje Aspdahl

Publisert 1. august 2019 06:43

Tvillingene Kimberlee og Viktoria Aronsveen (15) går begge på Den norske skolen i Rojales og spiller håndball for cadete A, feminin, CBM Mare Nostrum i Torrevieja.

– Vi har bodd her siden høsten 2017 og vi starter i 10. klasse nå i august. Vi stortrives, sier jentene til Spaniaavisen.

I dag starter sluttspillet i strand-håndball på San Joan-stranden i Alicante. Kimberlee og Viktoria spiller også for strand-håndballaget Rayito Salinero Inside, cadete B, feminino. Deres første kamp er klokken 17.30 og det er to kamper i morgen, en klokken 11.30 og en klokken 19.00.

– Begge jentene spiller fast på laget, noe som ikke er en selvfølge her i Spania. Viktoria er en sterk forsvarsspiller og har frustrert mang en spiller i sesongen, og noen trenere… Kimberlee er både rask og utholdende, så hun snapper ofte ballen og scorer ofte et to-sifret antall mål i hver kamp, forteller mamma og deres største supporter Kari Aronsveen.

– De er de eneste norske på laget og all kommunikasjon foregår selvsagt på spansk, men med litt ispedd engelsk klarer jentene seg bra. Det hadde vært gøy om nordmenn i området hadde tatt turen til San Juan-stranden i Alicante. Stranden er stor med mange baner og vi vet foreløpig ikke hvilket baner vi skal spille på, avslutter Kari Aronsveen.

Dette er beach-håndball:

I Beach-håndball har hvert lag sin langside. Det byttes spillere både i forsvar og angrep, keeper går av banen og bytter med en spesialspiller som kan skyte på hvilken måte hun vil for å få to poeng. Alle de andre spillerne må snurre og ha føttene rett frem når de satser for å få to poeng, ellers blir det kun ett poeng.

Tempoet i kampen er hurtig og det er rykende varmt så kampene spilles i 2 x 10 minutter.