Norske tennistalenter trener med proffene i Spania

Stina Foldahl (16) og Henriette Bakkehaug (16) er en del av Academia Tennis Ferrer i Javea.

Spaniaavisen

Publisert 11. oktober 2012 06:44

JAVEA/ALFAZ DEL PI

Academia Tennis Ferrer eies og drives av familien Ferrer. David Ferrer er i dag ranket som nummer fem i verden innen tennissporten. I Spania er han snart like stor som Rafael Nadal.

Det er broren til verdensstjernen David Ferrer, Javier Ferrer, som står for den daglige driften av tennisakademiet.

– Vi har ti konkurransespillere hos oss. Alle ti konkurrerer over hele verden. De er unge og lovende og Academia Tennis Ferrer satser penger på dem. Min bror, David, er med og betaler stipendene for dem. Konkurransespillerne våre er i alderen fra 16 til 21 år, forteller Javier Ferrer (32) til Vikingposten.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

De norske tennistalentene Stina Foldahl og Henriette Bakkehaug er på langt nær på samme nivå som konkurransespillerne på akademiet. Stina og Henriette trener cirka tre ganger i uken med trenere fra Academia Tennis Ferrer. En gang i Javea og to ganger i Alfaz.

– Vi er så heldige at skolen vår, Den norske skole Costa Blanca, satser på både tennis, fotball og triatlon. Dette gjør at vi kan trene i skoletiden. Vi spiller tennis når de andre elevene har fritimer. Skolen er med på å legge forholdene til rette for å hente trenere til Alfaz, sier Henriette Bakkehaug.

Både Bakkehaug og Foldahl trener seks dager i uken. Ofte med to økter om dagen. Likevel er det ikke tennisproffer jentene drømmer om å bli.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Jeg skal bli jagerflyver. Men jeg satser på å bli blant de ti beste i Norge når jeg går ut av videregående skole. Da kan jeg nemlig få stipend på et college eller universitet i USA, sier Stina Foldahl.

På Academia Tennis Ferrer er det 200 barn og ungdom i alderen fra 4 til 19 år som spiller tennis flere ganger i uken. I tillegg til en stor gruppe godt voksne mosjonister. Akademiet har seks fulltidsansatte trenere som alle skal gjennom opplegget til Javier og David Ferrer før de får praktisere.

– Her i Spania har de en litt annerledes teknikk enn det vi er vant med fra Norge. Det er morsomt og motiverende å trene med Ferrer. De er skikkelige profesjonelle. Vi trener etter egne system og får ukeplaner hver uke. Vi har et fast opplegg å følge, og så er trenerne veldig dyktige, sier Stina Foldahl.

– Forskjellen på de norske jentene og våre profesjonelle konkurransespillere på samme alder, er at nordmennene prioriterer utdannelsen først. Så kommer sporten på andre plass. Våre spillere på samme alder går ikke på skole. De spiller tennis på fulltid, og konkurrerer over hele verden, forteller Javier Ferrer, og legger til at han forstår valgene til nordmennene.

– Nåløyet for å bli så god at man kan leve av tennisen er veldig trangt. Kanskje en av våre ti talenter kan hevde seg i verdenstoppen en dag, sier Ferrer.