Norske småbarnsmødre hjelper småbarnsmødre i Altea

Fire driftige damer har på kort tid samlet inn et sekssifret kronebeløp, masse utstyr og mat.

Spaniaavisen

Publisert 14. februar 2013 09:55

COSTA BLANCA

– Vi er en gruppe norske småbarnsmødre, bosatt nord på Costa Blanca, som har startet et engasjement for et lokalt barne- og krisehjem. Vi begynte i det små med å levere noen barneklær og toalettartikler, men skjønte raskt at disse barna manglet enda mer elementære ting; Nemlig mat og varme, forteller Elisabeth Skarveland.

De ble fort kjent med en hard hverdag i et kriserammet land, der staten ikke lenger har penger til å betale for tjenester de benytter seg av i samfunnet.

– Dette barnehjemmet har ikke fått økonomisk støtte fra staten siden juli. Dette betyr at de ansatte heller ikke har mottatt lønn siden samme måned. Likevel fyller de bensin på bilene sine og kommer på jobb, og de har laget mat av det de ulike givere har kommet med, forteller Elisabeth Skarveland til Vikingposten.

Finn hjelp i vår bransjeguide

På de to sentrene damegjengen støtter bor det 24 store og små brukere. Det jobber totalt 20 personer ved begge sentrene. Ingen av disse ansatte har mottatt lønn siden september 2012.

Sist uke hadde Skarveland, Silje B. Lyng, Cathrin Morch Olsen og Liv Hofseth en liten stand utenfor Den norske skole Costa Blanca for å selge armbånd til inntekt for barne- og krisehjemmet og for å samle inn både penger, klær, sykler, leker og andre ting til både barna og de voksne.

– Vi trenger en stabil innsamling av penger, og søker derfor faste givere. Personer som vil ta ansvar for salg av armebåndene. I første omgang skal kvinnene på hjemmet lage 1000 armeband som vi selger for fem euro. Vi håper på å få laget minst 1000 til etter dette, sier Skarveland.

– Vi startet med en Facebook-gruppe rett før jul, og hadde 1200 medlemmer i løpet av tre dager. Målet var å skape engasjement og samle inn penger til å kjøpe mat til barna før jul. Dette målet nådde vi, og det glitret i øynene til barna den helgen vi hadde handlet inn til pizzafest og litt godteri til kvelden. Flere hadde fortalt om dette på skolen den påfølgende uken.

Men barna trengte mat etter jul også, og vi kunne ikke glemme de oppspilte øynene, og alle historiene på barnehjemmet som nå hadde fått navn. Derfor har vi nå startet ”Hjelp oss å hjelpe Costa Blanca”. En gruppe som samler inn penger og annet barnehjemmet trenger. Vi gir ikke bort pengene, men handler selv inn mat i samarbeid med kokken. Vi har kjøpt nye sko til alle barna og betalt en gassregning. Vi har også vært med på å betale ut litt lønn til de ansatte, forteller Skarveland.

For mer informasjon kan du sjekke deres Facebook-side ”Hjelp oss å hjelpe Costa Blanca”, eller kontakte dem på hjelposscostablanca@hotmail.com.