Norske KORMIX med band holder konserter på Costa Blanca

På jubileumstur til Spania.

Spaniaavisen

Publisert 25. mai 2014 08:35

ALFAZ DEL PI

Koret KORMIX fra Askøy utenfor Bergen feirer 30-års jubileum med opptredener i Alfaz del Pi, Albir og Altea.

KORMIX har rundt 55 sangere i koret og cirka 40 ankommer Costa Blanca nord i slutten av mai for å holde konserten «All you need is love – from Kinks to Coldplay .…and forever young» på flere steder i området sammen med Bandmix, korets eget poporkester.

Repertoaret er primært pop, rock og visesang. Den første konserten skal holdes på hotell Albir Playa i Albir som etterfølges av dans med eget orkester. 

Les også: Minikoret holder åtte konserter på Costa Blanca

Leder av koret Einar Svendsen sier til Spaniaavisen at han fikk tips av en bekjent om et kor som i fjor hadde holdt konserter i området. Han kontaktet lederen som hadde bare positive ting å fortelle om oppholdet. Dermed bestemte de seg for Spania.

– Spania er et varmt alternativ til kalde Færøyene som også var på tapetet. Primært har vi tidligere reist til skandinaviske og engelsktalende land. Koret har aldri vært i Spania så det skal bli spennende å komme. 
Vi har lagt opp til relativt mange konserter i løpet av det fem dagers lange oppholdet. Utover dette skal vi ha et par felles middager og hygge oss sammen. Har hørt at det er ganske strengt å synge ”på gaten”, men det blir sikkert også en del spontane sangopptredner rundt omkring, sier korlederen. 

De som startet koret KORMIX for 30 år siden ønsket å lage et anderledes kor forskjellig fra andre fordi det var mange kor på Askøy. Derfor ble det i statuttene skrevet at repertoaret primært skulle bestå av pop, rock, og visesang. Medlemmene i koret er fra 30 til 70 år. 

– Det var jo denne musikken vi vokste opp med på 60- og 70-tallet. Vi har et eget repertoarutvalg, én fra hver stemmegruppe og én fra bandet i tillegg til dirigenten. Vi har et stort aldersspenn i koret som er kjempeflott. De fleste er mellom 50-60 år, med det drypper stadig inn nye og yngre medlemmer, sier Einar Svendsen.

Konsertprogram:
Torsdag 29. mai 18:30 Utekonsert, hotel Albir Playa, 21:00 Utedans, hotel Albir Playa
Fredag 30. mai 11:00 Utekonsert, Reuma Sol, kl. 12:00 Hagesang, Jardin Foya Blanca, kl. 13:00 Utekonsert, Betanien
Lørdag 31. mai 19:00 Konsert, “kirkeplassen”, Altea – kl. 20:00 Mini-konsert, rest. Casa Vital, Altea.