Norske Katharina kjemper om VM-tittel i Benidorm

Setter europamestertittelen sin på spill i helgen.

Spaniaavisen

Publisert 13. oktober 2011 08:48

BENIDORM

Katharina Engende er en flott ambassadør for både Norge og Spania. Med norsk mor og spansk far har hun ett bein i begge leire. Søndag skal Katharina kjempe om tittelen verdens beste kvinnelige kickbokser i sin vektklasse, og det i Benidorm på Benidorm Palace.

Interessen rundt mesterskapet er stor, ikke bare i Spania. Eurosport sender også fra arrangementet.

Les også: Norske Katharina er spansk mester – video

Katharina ble spansk mester i april 2010, og er etter det blitt Europamester. Nå skal hun ut og bokse om å bli best i verden. Et mål hun har hatt siden hun startet med sporten for alvor for fire år siden.

– Treningen tar mye tid nå foran de store mesterskapene. Det er styrketrening og løping på dagtid, og så er det i boksegymmet i Altea om kvelden. Sju dager i uken, sa Katharina Engende til Vikingposten for ett år siden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her, så får du nyhetene på epost. Tjenesten er gratis

Treneren hennes, Jorge Chillon, er en erfaren kampsportutøver med fem sorte belter innen forskjellige arter. Han har trent Katharina siden hun begynte med sporten for fire år siden. Chillon er ikke i tvil om potensialet til sin elev.

– Jeg hadde ikke sendt Katharina i ringen hvis hun ikke var klar for utfordringene. Jeg er ganske sikker på at hun blir verdens beste kvinnelige kickbokser. Vi har all respekt for jobben som kreves for å få dette til, men jeg synes Katharina alt har vist hvor flink hun er, sa Jorge Chillon.

I tillegg til Katharina skal to spanske mannfolk i ringen på samme stevnet. Der møter Katharina og sine spanske kolleger boksere fra Belgia, Hellas, Portugal, Holland, Frankrike, Marokko, Algerie, Russland og Colombia.