Norske elever i praksis ved Benidorm-sykehus

Seks nordmenn i full jobb på Hospital Clinica Benidorm.

Spaniaavisen

Publisert 14. april 2011 09:13

BENIDORM

Alle jentene er elever ved andre året på linjen for helsefagarbeidere. Praksisen har de i år fått lov å ta ved Hospital Clinica Benidorm, et av Spanias beste private sykehus. Jentene er på forskjellige avdelinger, og får oppleve mye forskjellig i løpet av de tre – fire ukene de er ved sykehuset.

– Vi har lært utrolig mye. Hjemme i Ålesund ville vi ikke fått lov til å ha praksis på sykehus. Vi har alle fått lov å være med på en operasjon. Vi har vært på sengeposten, akutten og intensivavdelingen. Ja, vi er veldig fornøyde med oppholdet her, sier Karina Lindin til Spaniaavisen.

Les også: Oline (95) på sin aller første sydentur!

Hun er sammen med Camilla Ytterland fra skolen i Ålesund. De to jentene er plukket ut til Spania-oppholdet gjennom gode karakterer, god orden og oppførsel. En belønning for iherdig skolearbeid.

– Jeg synes vi har vært ekstra heldige med oppholdet her i Benidorm på grunn av det flotte været vi har hatt. Vi har vært masse på stranden. Badet og solt oss. Dessuten har vi også fått tid til shopping. Vi er heldige som får mulighetene til dette, sier Camilla Ytterland.

I tillegg til de to elevene fra Ålesund, er det fire elever fra DnsCB sin helsefagarbeiderlinje, på sykehuset. De ble plukket ut til å være på HCB i stedet for på de norske institusjonene i området. Litt annerledes praksis enn på et sykehjem eller rehabiliterningssenter.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti. Sjekk prisene her selv

– Dette har vært veldig kjekt. Jeg har lært mye og vært med på operasjon. Vi fikk sett en kneoperasjon. Jeg trodde det skulle være litt ekkelt, men det var ikke ekkelt i det hele tatt. Nå har jeg selv lyst til å bli sykepleier. Jeg fikk mersmak, sier Hanne Jensen fra Bergen.

Sykehuset er også fornøyd med elevene de har hatt fra Norge. Den norske pasientkoordinatoren, Svein Carlo Bjerke, skryter veldig av jentene de har hatt i praksis.

– Hos oss jobber de under spanske forhold og har taklet det utrolig bra. Denne gruppen vi har nå er vi spesielt godt fornøyde med. De har viste evner og hatt lyst til å delta i de daglige arbeidsoppgavene. Selv språkutfordringen har de løst på en fin måte, sier Svein Carlo Bjerke til Spaniaavisen.