Norske damer klare for korfest på Costa Blanca

Fra 1. til 4. mars er det full fart nord på kysten vår.

Spaniaavisen

Publisert 23. februar 2012 09:57

COSTA BLANCA

Høydepunktet blir når blant andre Marit Nyberg, Gro Skare og Solveig Salberg skal gjøre en ABBA-musikal sammen med 50 andre damer i Casa de Cultura.

Den norske trioen, som er en del av ABBA-koret, gleder seg som ungpiker til å stå på scenen i Casa de Cultura om kvelden søndag 4. mars. Da får publikum servert alle de store slagerne til det svenske bandet, som trollbandt folk fra 1972 til 1982.

Her finner du en oversikt over boliger til leie

– Jeg elsker å stå på scenen. Dette blir kjempemoro. Dessuten liker jeg musikken til ABBA spesielt godt, men jeg er generelt glad i musikk. Både å synge og spille. Dette prosjektet er med på å gi energi i en ellers travel hverdag. Selv etter en lang arbeidsdag på skolen, har jeg fått ny energi av å øve sene kvelder med Erland Dalen og resten av koret, sier Marit Nyberg til Vikingposten.
Hun skal synge i koret sammen med to andre kolleger fra Den norske skole Costa Blanca. I tillegg er det flere mødre på skolen som er med i koret.

Her finner du en oversikt over alle våre saker fra Alfaz del Pi

– Dette prosjektet er kjempespennende å være med på. Jeg har alltid likt å synge, og har vært med i kor siden jeg var tenåring. Her har vi det utrolig sosialt, men det er også utfordrende å lære alle tekstene. Vi er en del som kommer til å være spente foran selve konserten søndag, sier Solveig Salberg.
– Jeg har alltid hatt lyst til å synge i kor, og dette er første gangen for meg. Dette er noe som har gitt meg mersmak. Det har vært, og er, skikkelig moro, sier Gro Skaare.

Les også: Ekstrakonsert med Åge Aleksandersen

Dirigentene er Jose Antonio Rubio og Erland Dalen. Ellers består det fem manns store bandet av utelukkende nordmenn. Solistene er også norske. Randi Strømbu og Elin Thingstad er også kjente fra en rekke opptredener i forbindelse med Spansk/Norske dager.
ABBA er den absolutt mest suksessrike popgruppen som er kommet fra et skandinavisk land. Faktisk er det bare The Beatles som har solgt flere plater/CD enn ABBA gjennom historien.

Korfestivalen på Costa Blanca starter 1. mars og avsluttes altså med ABBA søndag 4. mars. I løpet av de fire dagene blir det konserter hver dag.