Norske bakervarer tilbake i Albir

Leverer også pizza på døren.

Spaniaavisen

Publisert 20. september 2012 06:57

ALBIR

I de gamle lokalene der det norske bakeri holdt til ved siden av Spaniatjenester, er det igjen mulig å kjøpe norske bakervarer. Et utenlandsk ektepar har startet Delikatessen.

Om formiddagen selger de ferske bakervarer fra Moritz Bakeri og Konditori i Torrevieja. Utover kvelden er det pizza som står på menyen.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

– Vi leverer pizza hjem til folk både i Albir, Altea, Alfaz og Benidorm. Bor man i Albir er det gratis levering på døren. De andre plassene koster det en euro per pizza. Her i Albir er vi de første som leverer pizza hjem til kunder. I Alfaz kan det være noen som har gjort det tidligere, men det er jeg ikke sikker på. Men vi serverer også pizza her i butikken. Vi har rigget til med stoler og bord både inne og ute, forteller Zoltan Mako.

Han driver butikken med sin ektefelle Monica Mako. De to unge innehaverne jobber døgent rundt for å innarbeide butikken i Albir. Så å si 99 prosent av kundene er norske.

Les også: Norsk ble helt gresk i Albir

– What is hi in norwegian? And what is goodbye in norwegian? I want to learn norwegian, sier Monica Mako til Vikingposten.

Hun er fra Romania og Zoltan er fra Ungarn. Begge to hadde veldig lyst å drive en kafé i Albir. Når de ble klar over at ingen drev norsk bakeri, grep de muligheten og fikk en avtale med Moritz Bakeri og Konditori i Torrevieja.

– Vi er i Torrevieja hver morgen klokken 04 og henter bakervarene hos Moritz. Derfor kan vi selge ferske norske bakervarer hver morgen hele uken.
I tillegg baker jeg spesielle kaker selv. Kaker med spesiell pynt, det være seg sjokolade, marsipan eller andre varianter. Vi leverer til gebursdager, bryllup og andre festligheter, sier Zoltan Mako.

Nå skal altså ekteparet selge norske bakervarer, internasjonal pizza og lære seg det norske språket så rakt de kan. Og bakervarene til Moritz Bakeri og Konditori er blant det ypperste man får kjøpt.