Norsk vann klar for det spanske markedet

Den norske flaskevannprodusenten Isklar vil først erobre Kanariøyene og deretter prøve seg på fastlandet.

Spaniaavisen

Publisert 16. september 2010 07:22

TENERIFE

Vannet fra Isklar er allerede å finne i hyllene i butikkene på Tenerife. Neste sommer er de klar for lansering over hele Spania.

– Det selges nærmere sju milliarder liter flaskevann i Spania pr år. Markedet er stort og spennende. I Spania er veien til suksess en god distributør. På Tenerife har vi funnet den aller beste. FuenteAlta er allerede den ledende distributøren av flaskevann på Tenerife. Lanseringen på Tenerife gir oss nyttig kunnskap og erfaring før en fullskala lansering på det spanske fastlandet i 2011, forteller Helge G. Valeur i Isklar til Vikingposten.

Les også: Truer med å skru av vannet i urbanisasjon

Isklar kommer fra Folgefonna, den 6000 år gamle isbreen i Hardanger i Hordaland. Vannet kommer fra en kilde et par hundre meter under isbreen, på grensen til Folgefonna nasjonalpark.

Les også: Benidorm bruker ikke mer vann enn for  35 år siden – se video

– I Storbritannia har Isklar vært til stede i butikkhyllene siden 2. kvartal 2008, og er i dag å finne hos de fleste store kjedene, blant andre Tesco, Sainsburys, Waitrose, Boots og Harrods. Isklar kan vise til svært gode salgstall der vi er kommet inn. Under lanseringsukene i Harrods var Isklar større enn markedslederen i Storbritannia, forteller Valeur. 

Isklar ble for alvor lansert i Norge februar 2009 og er i dag å finne i de fleste butikker. Du har sikkert sett vannet hvis du har reist med Norwegian.