Norsk-svensk samarbeid om ny Torrevieja-messe

Ønsker å samle spanske og utenlandske bedrifter på internasjonal messe.

Terje Aspdahl

Publisert 24. februar 2011 08:35

TORREVIEJA

For første gang arrangeres det en messe med både spanske og utenlandske bedrifter i Torrevieja. Expo Torrevieja Business skal gå av stabelen fra 30. mars til 3. april.

– Dette skal bli en total integrert messe med både spanske og utenlandske næringsdrivende i Torrevieja. Med over 50 prosent utlendinger i Torrevieja er det på tide. Vi tok kontakt med APYMECO, som er en organisasjon bestående av over 300 små og mellomstore bedrifter i Saltbyen. De tente på ideen og har fått med kommunen på prosjektet, sier en av initiativtakerne Kjetil Hamre til Vikingposten.

Les også: Klart for løpshelg i Torrevieja

Det er Kjetil Hamre og Alexander Ottosson som står bak ideen.
– Vi mener det er på tide å integrere de mange utenlandske bedriftene med de spanske her. Vi vil lage en litt utradisjonell og levende messe, sier Alexander Ottosson.

Planen var at messen først skulle foregå til høsten. Men etter en litt treg saksgang i kommunen har prosjektet fått grønt lys. Nå etterlyser initiativtakerne flere skandinaviske bedrifter som ønsker å delta.

Bli venn av Vikingposten og spaniaavisen.no på Facebook

– Messen vi foregå på på tivoliplassen nede ved havnen Marina Salinas i Torrevieja. Det er et område på nesten 3000 kvadratmeter og plass til godt over 100 stands. Det vil koste i underkant av 500 euro for en plass på 3×3 meter. Da får du strøm og blant annet internett-tilgang. Vi håper det vil bli omtrent 50/50 med utenlandske og spanske stands. Men vi har knapp tid og håper nå at bedrifter som vil delta melder seg raskt, sier Ottosson.

Hele denne saken kan du lese i denne ukens utgave av Vikingposten. Den kan du gratis laste ned her fra klokken 15.00 i dag