Norsk-svensk helsesamarbeid

For Christina Midtbø startet det med et seks måneders vikariat som fysioterapeut i Albir tilbake i 2015. Nå har hun funnet samarbeidspartnere på Orihuela Costa.

Terje Aspdahl

Publisert 14. februar 2021 08:59

ORIHUELA COSTA

Mellom det halve året med vikariatet Albir og det nystartede samarbeidet i Orihuela Costa, har Midtbø drevet sin egen fysioterapiklinikk i Torrevieja.

– Jeg tok over Nina Antonsen sin klinikk i Torrevieja da hun reiste hjem og hadde den i tre år. Men jeg har lenge vært på leting etter noen å samarbeide med, og da Jonas og Caroline Rindeström tilbød meg et samarbeid ved deres klinikk «Swedish chiropractor» tenkte jeg at vi sammen har et større tilbud til våre pasienter og selvfølgelig et stort pluss med hyggelige kollegaer å dele hverdagen med, forteller Christina Midtbø.

Hun fortsetter:
– Vi kan samarbeide slik at pasientene får et mer helhetlig tilbud. Vi har kunnskap og ekspertise på forskjellige områder. Nå har vi mulighet til å bruke hverandre slik at de områdene jeg kommer til kort så har jeg en kollega som kan fylle inn og vise versa.

Ved klinikken på Los Dolses-senteret jobber de preventivt. De behandler både skader og sykdommer som gir smerte eller nedsatt funksjon.

– Behandlingene går i manuell behandling, treningsterapi, «dry needling» med neurostimulation (TENS), kinesiotaping og et nytt tilbud hvor vi trykkbølger for mennesker som for eksempel sliter med kroniske senebetennelser.

Klinikken merker selvsagt også pandemien og alle restriksjoner den medfører, men fysioterapeutene holder fortsatt åpent.

– Det er veldig få nordmenn og skandinaver her i år, samtidig har terskelen for å gå til behandling blitt høyere. Vi har også merket litt til de nye innstrammingene selvfølgelig. Men vi har fortsatt kunder, og vi jobber så godt vi kan og følger smittevernrestriksjonene. For eksempel er vi ikke mer enn to personer som har kunder samtidig og vi har venterommet ute. Vi håper og tror at resten av våre kunder kommer tilbake når smittetallene blir bedre og verden kan åpnes opp, avslutter Christina Midtbø.