Norsk storband spiller opp på Costa Blanca

Gjør klar for swingende storbandmusikk.

Spaniaavisen

Publisert 3. november 2009 07:29

COSTA BLANCA

Fredrikstad Storband inntar kirkene på Spanias hvite kyst og holder konserter i Minnekirken i Villajoyosa søndag 8. november og tirsdag 10. november i Prinsesse Märtha Louises kirke i Torrevieja. Med seg har storbandet vokalist Tone Grønsund. Musikalsk ledelse er ved Tor Ivar Andreassen.

Fredrikstad Storband ble etablert i 1981, og var i de ti første årene ledet av Sigurd Sjøberg. Fra 1994 har orkesteret vært ledet av Tor Ivar Andreassen, tidligere kontrabassist i Bergen Filharmoniske Orkester, og en kapasitet innen jazzens verden.

Bandet består av 17 musikere og har sine musikalske røtter dypt plantet i tradisjoner skapt av legender som Count Basie, Duke Ellington og Glenn Miller. Gjennom årene har de bygd opp en musikalsk spennvidde fra rene jazzkonserter til kirkekonserter, showpregede oppsetninger og medvirkning i teateroppsetninger.

På konsertene i Alicante og Torrevieja vil bandet presentere et program med hovedvekt på tradisjonell storbandjazz av de store mestere Count Basie, Glen Miller, Duke Ellington og Quincy Jones.