Norsk stjernetreff på musikkfest i Murcia

...men Led Zeppelin-vokalist topper plakaten.

Spaniaavisen

Publisert 6. februar 2014 11:20

CARTAGENA

Musikkfestivalen la Mar de Músicas vil feire sitt 20 års jubileum med flere norske artister på programmet. Festivalen arrangeres i Cartagena fra 18. til 26. juli.

Ane Brun, Bugge Wesseltoft, Nils Molvær, Thomas Dybdahl skal opptre på festivalen. Ane Brun skal holde konsert sammen med spanske og russiske artister og fremføre nye verk.

Bugge Wesseltoft kommer på scenen med Josemi Carmona, tidligere medlem av Ketama, i en forestilling der flamenco og electrojazz fusjonerer.

Nils Molvær skal holde en intimkonsert i Domkirken. Kultursjef Rosario Montero og direktøren for festivalen Paco Martin sier at musikkfestivalen har blitt en stor turistfestival med internasjonal annerkjennelse og at de i forbindelse med jubileet ønsker å gi en spesiell hyllest til norsk kultur. Over 40 grupper vil opptre. De fleste av konsertene er gratis.

Ser du etter bolig i Spania? Sjekk ut disse prospektene først

Det endelige programmet vil være klart i slutten av mars, men kjente artister og grupper som; Russian Red, Ojos de Brujo, Santiago Auserón, Calle 13 og Buena Vista Social Club står på programmet. Kultursjef Rosario Montero sier at en av de mest emosjonelle øyeblikkene under årets festival vil være utmerkelsen til sangeren Omara Portuondo. Den cubanske divaen vil under festivalen motta ærespris for sitt engasjement og formidling av essensen og sjelen til cubansk musikk gjennom mer enn 60 år.

Festivalen vil bli avsluttet med konsert av den tidligere Led Zeppelin vokalisten Robert Plant. Det endelige programmet offentliggjøres i månedskiftet mars/april.