Norsk «standup-trubadur» besøker Costa Blanca

Viseentertainer Yngve Fritjof Kristiansen fra Drammen besøker Costa Blanca i neste uke for å holde flere konserter i området.

Spaniaavisen

Publisert 16. januar 2014 12:16

ALBIR

Kristiansen er kanskje mest kjent for sine glitrende tolkninger av de svenske visegigantene Cornelis Vreeswijk, Evert Taube og C.M. Bellman, men han fremfører også egne sanger samt irske og amerikanske folksongs. 

I 2008 ga Kristiansen ut en plate i Sverige som heter «Sånger från regnbågen». Den inneholder hans egne tonsettinger av ukjente, upubliserte Cornelis Vreeswijk-tekster og fikk meget gode anmeldelser i svenske aviser med både terningkast 5 og 6.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Yngve Fritjof Kristiansen er hva man kan kalle en musikalsk standup artist, og humor er en vesentlig del av hans konserter. Historiene og anekdotene sitter løst, og både latter- og hjertemusklene får trimmet seg. 

Det er første gang Kristiansen opptrer i Spania og på Costa Blanca.
– Det er alltid motiverende å reise til et sted man ikke har vært før, spille på nye steder og treffe nye mennesker. Jeg ser veldig frem imot å spille på Costa Blanca, kanskje knytte nye kontakter, møte nordboere i utlandet og forhåpentligvis gi dem en hyggelig opplevelse, sier trubaduren Kristansen til Vikingposten.

Bli venn med Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Kristiansens inspirasjonskilder fra Norden er spesielt Alf Prøysen, Cornelis Vreeswijk, Evert Taube og danske Kim Larsen. Han inspireres også av Leonard Cohen og Bob Dylan samt den irske folkemusikken. 

– Jeg liker visekunstnere som forteller gode historier, morsomme som vakre. Derfor er det en sterk motivasjon for meg å ha god kontakt med publikum nettopp ved å fortelle mellom sangene, slik at både opphavsmennene og låtene får den oppmerksomhet de fortjener, sier Kristiansen og understreker at humor er veldig, veldig viktig. 
Konsertene holdes i perioden 21 – 25. januar i Albir, Alfaz del Pi og Benidorm.

Konsertprogram
21. januar. Den norske Sjømannskirke i Albir. Klokken 19.00.
22. januar. Little Norway i Albir. Klokken 20.00.
23. januar. Scandinavian Home Cooking i Albir. Klokken 18.00.
24. januar. Mario Macrae (tildligere Skotten) i Alfaz del Pi. Klokken 20.00.
25. januar. Sissel´s bar i Benidorm. Klokken 20.00.