Norsk-spanske Katharina (21) slår i fra seg

Er nest best i Europa - i tittelkamp i kickboksing på hjemmebane i Albir.

Spaniaavisen

Publisert 15. april 2010 14:02

ALTEA

25. april bokser Katharina Engende Thanderz om den spanske tittelen innen kickboksing på hjemmebane i Albir. Målet er å bli verdens beste kvinnelige utøver innen kickboksing.

Ved en tilfeldighet måtte 21-åringen ut i kamp sist helg. Hun skulle egentlig ikke bokset før søndag 25. april om tittelen Spansk Mester. Men europamester Mari Carmen Romero sto plutselig uten motstander i Elda, da jenta hun skulle bokse mot trakk seg.

Les også: Hun blir Alfaz` sportsambassadør

– Jeg sa ja til å bokse mot henne med en gang jeg ble spurt. Romero har vært verdensmester to ganger og er regjerende europamester innen
proffkickboksing. Jeg hadde kun gått fire kamper som amatør, men treneren min mente jeg var god nok. Kampen var jevn, og jeg tapte knepent på poeng. Men jeg skal ta revansje 25. april da jeg skal bokse om tittelen Spansk Mester innen amatørkickboksing, sier Katharina Engende Thanderz til Vikingposten.

Den sympatiske toppidrettsutøveren har norsk mor og spansk far. Hun bor i Altea, går på universitetet i Alicante der hun studerer til sosionom, og
jobber i helgene på familiens pizzarestaurant i Albir. Utenom dette trener
hun opp til to tre ganger om dagen. En travel og målrettet ung dame med
andre ord.

Les også: "Hulk" vant kampen – tapte publikum

– Treningen tar mye tid nå foran de store mesterskapene. Det er styrketrening og løping på dagtid, og så er det i boksegymmet her i Altea om kvelden. Sju dager i uken. Til sommeren er jeg ferdig utdannet sosionom, så det er blitt tid til skolen også, sier Katharina og smiler.

Trener Jorge Chillon er en erfaren kampsportutøver med fem sorte belter innen forskjellige arter. Han har trent Katharina siden hun begynte med sporten for tre år siden. Chillon er ikke i tvil om potensialet til sin elev.

– Jeg hadde ikke sendt Katharina i ringen hvis hun ikke var klar for utfordringene. Jeg tror og håper selvsagt at hun blir spansk mester om to uker, men jeg er ganske sikker på at hun på litt sikt blir verdens beste kvinnelige kickbokser. Vi har all respekt for jobben som kreves for å få dette til, men jeg synes Katharina alt har vist hvor flink hun er, sier Jorge Chillon.

Hovedkampen går på Hotel Kaktus i Albir 25. april. Sjansene er store for at Norge får den første Spanske Mester i kickboksing denne kvelden. Så får tiden vise hvor lang tid det tar før Katharina blir best i verden…