Norsk-spansk kunstsamarbeid i Altea

Fra 13. september til 4. oktober vises norsk og spansk samtidskunst på fire forskjellige utstillingssteder i gamlebyen i Altea.

Spaniaavisen

Publisert 5. september 2013 09:35

ALTEA

De norske billedkunstnerne Hans Petter Fjugstad og Asle Anfinnsen er to av kunstnerne som deltar på kunstløypen. Fjugstad stiller ut sine arbeider i den norske restauranten Casa Vital og Anfinnsen i galleriet til den spanske kunstneren Javíér Gómez Quitana som også deltar på kunstløypen.
Hans Petter Fjugstad har tidligere stilt ut på Casa Vital og har hatt flere utstillinger i området samt i inn- og utland.

– Dette er første gang norske og spanske samtidskunstnere og utstillingssteder samarbeider om et felles kunstprosjekt i gamlebyen i Altea. Det er mange norske og spanske kunstnere som bor og arbeider her og dette samarbeidet gir oss en unik mulighet til å vise våre arbeider i en bestemt tidsperiode på forskjellige utstillingssteder. Samtidig tilbys publikum en totalopplevelse. De kan vandre rundt i den sjarmerende gamlebyen å få med seg flere kunstopplevelser på samme dag samt nyte atmosfæren og god mat på de forskjellige utstillingstedene, sier Hans Petter Fjugstad.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Rett rundt hjørnet for Casa Vital ligger galleriet Luz de Altaia til den spanske kunstneren Javíér Gómez Quitana. Quitana er en kjent spansk kunstner som har vunnet flere priser for sine arbeider. Han arbeider ofte rett utenfor galleriet så her kan man også oppleve en kunster i arbeid.

Billedkunstner Asle Anfinnsen skal stille ut sammen med Quitana og de skal også gjøre felles prosjekter i forbindelse med kunstløypen. Anfinnsen skal vise hovedsaklig collager og installasjoner.

– Kunstløypen blir en promotering av både kunstnere og utstillingsteder. Kunstnerne som deltar jobber i forskjellige sjangere og publikum gis muligheten til å oppleve forskjellige kunstutrykk og samtidig bli kjent med nye steder i den sjarmerende gamlebyen.- En opplevelsesreise innen kunst, sier Asle Anfinnsen som håper at et slikt type samarbeid vil trekke flere folk til Altea samt synliggjøre mangfoldet av kunstnere og utstillingssteder.

Les også: Her kan du bli med på valgvake på Costa Blanca

Tapasbar og restaurant Valentina viser Eva Quirós tegninger, collager og skulpturer. Hun er spansk og hatt flere utstillinger og kunstprosjekter flere steder i Spania. Her kan man oppleve kunst i restaurantens to etasjer og nyte gourmet tapas.

Loungebaren AlteArte er godt kjent for nordmenn i Altea. Under kunstløypen er det billedkunstner Monika Rackauskaite som viser sine verk. Hun er en ung spansk kvinne som eksperimenterer og benytter forskjellige teknikker i sine malerier.

– Vi har siden oppstarten i 2010 presentert mange kunstnere fra området. Altea er kjent for å være en kunstnerby og det er derfor viktig å belyse det kunstneriske i Altea og å synliggjøre alle de dyktige kunstnerne som jobber og bor her. Kunstløypen gjør det mulig for flere å oppleve kunstnere og utstillingssteder samtidig og er en meget god ide, sier Sara Wilson, som eier og driver AlteArte sammen med sin mann David.

Kunstløypen åpner 13. september og varer tom 4. oktober. På åpningsdagen fra klokken 19.00 – 21.00 serveres det gratis drikke og på noen utstillingssteder også tapas.