Norsk skole i Alfaz legger ned barneparken

Mangler plass til sin vanlige drift, og da må barneparken vike plass.

Spaniaavisen

Publisert 26. januar 2012 11:16

ALFAZ DEL PI

Rektor Knut Lithell måtte denne uken informere foreldre til barn i parken at skolen trenger mer plass til sin vanlige drift. Den skal blant annet utvide det videregående tilbudet med økt satsning på å tilrettelegge for at idrettsungdom kan kombinere trening på høyt nivå med videregående utdanning.
 
Inneværende år har skolen totalt 250 elever. Allerede har skolen stor søkning om skoleplass neste skoleår, og kan forvente et høyere elevtall enn i år.

Her finner du hjelp på Costa Blanca – sjekk ut vår veiviser til næringsdrivende

– Vi må ha mer plass til ordinær skoledrift. Da må dessverre barneparken vike plass selv om vi har full park og ventelister. Barneparken ble åpnet for fire år siden for å gi elevene ved helse- og sosialfaglinjen på videregående skole et praksistilbud. De siste to årene har vi ikke hatt en eneste praksiselev der. Elevene har veldig gode praksistilbud rundt i området her på forskjellige institusjoner og kontorer. Barneparken er ikke en del av den vanlige skoledriften, og er et eget spansk firma. Derfor må de vike når den vanlige driften vår trenger mer plass, sier rektor Knut Lithell til Vikingposten.

Barneparken har vært et tilbud til barn fra tre til seks år. Den har hatt åpent alle skoledager fra 08.30 til 16. En full plass har kostet 150 euro. Tilsvarende plass i en spansk barnehage, eller –park, koster cirka 400 euro.

Les også: Full splid i norsk klubb i Alfaz

– Tilbudet har vært rimelig for foreldrene. Er det noen som ønsker å videreføre barneparken må dette skje i lokaler utenfor skolen. Vi må som sagt tidligere ha all den plassen vi har selv. Men det virker som etterspørselen etter en norsk barnepark er stor. Vi har i dag 15 barn i parken og ventelister, sier Lithell.
PS! Barneparken vil ha åpent ut inneværende skoleår.