Norsk skole blir dobbelt så stor

DnsCB i Alfaz starter også toppidrettslinje.

Spaniaavisen

Publisert 3. mai 2012 08:08

ALFAZ DEL PI

Rektor Knut Lithell har fått ja fra styret på skolen til å doble arealet i forhold til størrelsen på dagens lokaler. Den norske skole Costa Blanca har 300 elever og full skole neste skoleår.

Neste skoleår har DnsCB cirka 300 elever påmeldt. Det vil si stappfull skole. Like etter sommerferien starter de en storstilt utbygging for å kunne fortsatt utvide tilbudet ved skolen.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Vi er rett og slett nødt til å bygge ut for å ta imot alle elevene. Jeg regner med at de nye lokalene står ferdig til januar 2013. Fra skolestart og frem til vi har nye lokaler klare, blir vi nødt til å leie undervisningslokaler av kommunen. Hele videregående skole kommer sannsynligvis til å gå i lokaler nede i sentrum av Alfaz, vegg i vegg med den spanske videregående skolen.
Hele utbyggingsprosjektet er kostnadsberegnet til cirka fem millioner kroner. Da får vi cirka 700 kvadratmeter med nye lokaler. Og det i løpet av fem måneder, sier Knut Lithell til Vikingposten.

Interessert i det som skjer i Alfaz? Her finner du oversikten

For selv om økonomikrisen herjer Spania for full musikk, flytter nordmenn til landet som aldri før. Arbeidsledigheten i Spania har passert fem millioner personer. De spanske skolene har ikke råd til nye lærebøker lengre. I kommunen Alfaz del Pi må elevene selv ta med seg dopapir på grunn av elendig kommuneøkonomi.

Mandag 23. april reiste rektor Lithell og de ansattes representant ved skolen til Oslo for å intervjue søkere til de nye lærerstillingene for neste skoleår. DnsCB skal ha ni nye lærere for å dekke opp for alle elevene.

– Vi har hundrevis av søkere til disse stillingene. Et luksusproblem. Nå skal vi dessuten feire skolens 40-årsjubileum den 26. mai. Det er veldig hyggelig å kunne jubilere og samtidig oppleve en så stor interesse for skolen vår. Vi har også planer om å starte en toppidrettslinje her så snart det lar seg gjøre. Planleggingen er godt i gang allerede. Forholdene her er ideelle. Vi har idrettsanlegg i verdensklasse bare noen hundre meter unna skolen. Både fotball, tennis, golf, sykling, friidrett og mange andre idretter har topp forhold hele året. Du kan si at når utbyggingen er ferdig, og toppidrettslinjen er på plass, da er det snart tid for meg å bli pensjonist, sier Knut Lithell og smiler lurt.