Norsk skole ber om hjelp

Rojales-rektor trenger flere vertsfamilier.

Spaniaavisen

Publisert 14. mars 2009 12:13

QUESADA

Den norske skolen i Rojales trenger vertsfamilier til videregående elever neste skoleår. I år har de kun en familie. Fra august må de ha minst fem – seks. Det blir litt av en utvidelse. En seksdobling!  

– Vi har allerede fått en hel del søknader om skoleplass der foreldre ønsker vertsfamilie til sine barn, før de tør å sende dem til et skoleår i Spania. Foreldre ønsker trygghet. Dette er noe de får når barna bor i en vertsfamilie. Er det noen som har lyst på en ekstra ungdom eller to i huset, eller noen som har en hybel de vil leie ut, er det bare å ta kontakt med oss på skolen. Dette kan være alt fra pensjonister til ”vanlige” familier som har ett ekstra rom. Betingelsen er at de bor i gang eller sykkelavstand til
skolen, sier rektor Signy Munkeby.

Les også: Innfører gratis frukt i spanske skoler

Frem til nå har skolen ikke hatt så mange søkere som har ønsket vertsfamilie. I inneværende skoleår har de kun en. I motsetning til den andre norske skolen på Costa Blanca, som også har videregående linje (i Alfaz del Pi), har dette behovet ikke vært like stort i Quesada.

– Jeg vil virkelig anbefale familier å prøve dette. Vi har hatt en jente boende hos oss dette skoleåret, og det har vært veldig hyggelig. Hun ble fort en del av familien. Men de må følges tett opp, og ha klare regler, forteller Monica Pedersen. Hun bor i nærområdet til skolen, og har utenom mann, en jente i videregående og en gutt i femte klasse. I tillegg har familien Pedersen altså en elev boende hos seg. Julie Brunberg heter hun.